ΤΤ: Νέα τιμή-στόχος στα 5,1 ευρώ από την Piraeus Securities

Τρίτη, 01-Σεπ-2009 09:55

Ανοδικά αναθεωρεί η Piraeus Securities την τιμή-στόχο για τη μετοχή του Τ.Τ. μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου.

 
Η χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου ανεβάζει στα 5,1 ευρώ, από τα 3,80 ευρώ προηγουμένως, την τιμή-στόχο, διατηρώντας τη σύσταση «neutral».
 
Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη β’ τριμήνου σημειώνει ότι τα καθαρά κέρδη κατέγραψαν αύξηση 15% σε τριμηνιαία βάση διαμορφούμενα στα 49 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα από συναλλαγές σχεδόν να διπλασιάζονται σε ετήσια βάση. Εκτιμά ότι η κερδοφορία από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες ήταν «αδύναμη» ως αποτέλεσμα αρνητικής ανάπτυξης των καθαρών εσόδων από τόκους και του υψηλότερου κόστους. Τα καθαρά έσοδα από τόκους υποχώρησαν κατά 32% σε ετήσια βάση, και κατά 25% σε τριμηνιαία βάση. Ωστόσο, εκτιμά πως η πρόοδος των καθαρών εσόδων από τόκους αναμένεται να βελτιωθεί στα ερχόμενα τρίμηνα καθώς η τράπεζα έχει επενδύσει ποσό περίπου 1 δισ. ευρώ σε υψηλότερης απόδοσης εταιρικά ομόλογα.
 
Οι χορηγήσεις ενισχύθηκαν κατά 15% σε ετήσια βάση και κατά 4% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, με τις καταθέσεις να φτάνουν σστα 12,3 δισ. ευρώ, ενισχυμένες κατά 10,6% σε ετήσια βάση και κατά 9,5% από τις αρχές του έτους.
 
Η Piraeus Securities αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009 κατά 276% και του 2010 κατά 45%, κυρίως λόγω των υψηλότερων εσόδων από συναλλαγές. Σε αυτό το πλαίσιο εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή για το 2009 θα διαμορφωθούν στα 0,54 ευρώ, για να υποχωρήσουν ωστόσο την ερχόμενη χρονιά στα 0,22 ευρώ, λόγω των χαμηλότερων συναλλαγών. Η κερδοφορία προ προβλέψεων από την άλλη αναμένεται να βελτιωθεί τόσο το 2010 όσο και το 2011 ως αποτέλεσμα της θετικής εξέλιξης στα καθαρά έσοδα από τόκους και του χαμηλότερου κόστους.