Citi: Ανεβάζει τιμή-στόχο για Motor Oil, διατηρεί για ΔΕΗ

Παρασκευή, 28-Αυγ-2009 14:32

Σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 9,90 ευρώ από τα 9,60 ευρώ προηγουμένως για τη μετοχή της Motor Oil προχώρησε η Citi, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου, ενώ την ίδια στιγμή σε ξεχωριστή της έκθεση διατηρεί την τιμή-στόχο των 25 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ. 

Ειδικότερα και όσον αφορά την Motor Oil ο οίκος χαρακτηρίζει τα μεγέθη β’ τριμήνου «ισχυρά» με τα καθαρά κέρδη να φτάνουν στα 52 εκατ. ευρώ, υψηλότερα κατά 60% των μέσων εκτιμήσεων με βάση δημοσκόπηση του Reuters, αντανακλώντας το «εντυπωσιακό» καθαρό περιθώριο διύλισης των 9,5 δολ. ανά βαρέλι. Ωστόσο, συμπληρώνει πως παρά τα «ισχυρά» μεγέθη της Motor Oil, εξακολουθεί να πιστεύει ότι το βραχυπρόθεσμο outlook για τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια παραμένει «αδύναμο». Παράλληλα, σημειώνει ότι αν και αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της και την τιμή-στόχο, διατηρεί τη σύσταση «hold» για τον τίτλο.

Σχετικά με τη ΔΕΗ, για την οποία διατηρεί τη σύσταση «buy», η Citi αναφέρει ότι τα περιθώρια EBITDA διαμορφώθηκαν στο 30,7% στο α’ εξάμηνο του έτους, με τη διοίκηση να δηλώνει ότι ο Ιούλιος ήταν ένας πολύ καλός μήνας. Ο οίκος σημειώνει ότι διατηρεί τις εκτιμήσεις του για EBITDA 1,65 δισ. ευρώ στο σύνολο του έτους, ποσό που υποδηλώνει περιθώριο 28,1%. Η Citi εκτιμά πως η ΔΕΗ θα μπορέσει να καταβάλει μέρισμα ύψους 1,05 ευρώ από τα επαναλαμβανόμενα κέρδη του 2009 (μερισματική απόδοση 6,3%). Επιπλέον, συμπληρώνει πως πιθανές αναβαθμίσεις των μέσων εκτιμήσεων και  ρυθμιστικές αλλαγές (οι οποίες δεν έχουν όμως συμπεριληφθεί στις εκτιμήσεις της) θα καθοδηγήσουν περαιτέρω τις αποδόσεις της μετοχής.