M. Lynch: Αναβαθμίζει σύσταση και τιμή-στόχο για ΕΤΕ
Παρασκευή, 26-Ιουν-2009 13:13
Σε “buy” αναβαθμίζει τη σύσταση για την Εθνική η Merill Lynch σε έκθεση της με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2009, αυξάνοντας την τιμή-στόχο σε 22,60 ευρώ από 22,40 ευρώ προηγουμένως.
Αναλυτικά ο οίκος σημειώνει ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας tier I αναμένεται να ξεπεράσει το 10%, ενώ ο δείκτης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων προς ενσώματο ενεργητικό θα διαμορφωθεί στο 5,6%, καθιστώντας την Εθνική μία από τις τράπεζες με την επαρκέστερη κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη.
Τα επιπλέον κεφάλαια αναμένεται να διατεθούν για την επιτάχυνση της οργανικής ανάπτυξης καθώς επίσης και για ενδεχόμενες εξαγορές. Τέλος ο οίκος τονίζει ότι δεδομένης της εμπειρίας της η διοίκηση αναμένεται να εκμεταλλευτεί αποτελεσματικά τα εν λόγω κεφάλαια.