Merill Lynch: Εκ νέου κάλυψη για Τιτάν

Δευτέρα, 22-Ιουν-2009 12:36

Την κάλυψη της Τιτάν ξεκινά εκ νέου η Merill Lynch θέτοντας τιμή-στόχο τα 15 ευρώ και σύσταση “underperform”.

Ο οίκος επισημαίνει ότι η βασική ανησυχία αφορά δικαστική απόφαση, για περιβαλλοντικά ζητήματα, σύμφωνα με την οποία ακυρώθηκαν όλες οι άδειες εξόρυξης στην περιοχή Lake Belt της Florida από την παραγωγή των οποίων προέρχεται το 15% των πωλήσεων του ομίλου. Η εταιρεία διέκοψε τις εξορύξεις στα τοπικά λατομεία, που αποτελούσαν την βασική πηγή πρώτων υλών για το εργαστάσιο τσιμέντου της περιοχής.

Η Merill Lynch σημειώνει ότι η εταιρεία έχει αιτηθεί για μια πιο μακροχρόνια άδεια εξόρυξης, ωστόσο δεν είναι ορατός ο χρονικός ορίζοντας της έγκρισης ή το πιθανό αποτέλεσμα της αίτησης.

Εξάλλου, ο οίκος τονίζει ότι η βασική αγορά για την Τιτάν είναι η ελληνική και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για το 2009 και 2010 αναμένεται να ασκηθούν πιέσεις στις τιμές και να σημειωθεί σημαντική μείωση του όγκου.

Η Meril Lynch εκτιμά ότι οι προσπάθειες της Τιτάν να βελτιώσει την αποδοτικότητα των ελληνικών εργοστασίων δεν αναμένεται να είναι ικανές να αποτρέψουν τη σημαντική πτώση των EBIT για το 2009, τα οποία τοποθετούνται κατά 35% χαμηλότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.