Frigoglass: Στα 16,3 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Proton, "outperform"

Παρασκευή, 12-Μαϊ-2006 14:20

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Frigoglass, κατά 16,5% υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη και συγκεκριμένα στα 16,3 ευρώ προχώρησε η Proton Securities, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση «outperform”.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 28,3% από τα τρέχοντα επίπεδα για τη μετοχή της Frigoglass.

Επίσης, η Proton Securities αναφέρει πως αναθεώρησε ανοδικά και τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα, τα EBITDA και τα κέρδη ανά μετοχή του 2006 κατά 6,1% (στα 363,7 εκατ. ευρώ), 1,9% (στα 72,8 εκατ. ευρώ) και 4,8% (στα 0,82 ευρώ) αντίστοιχα.

Σημειώνει ταυτόχρονα πως για την τριετία αναμένει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 13% των εσόδων, 14,3% των EBITDA και 22,3% των κερδών ανά μετοχή.

Τέλος, επισημαίνει πως η μετοχή της Frigoglass παραμένει top pick της από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση λόγω της ηγετικής θέσης που κατέχει στην αγορά, των «εξαιρετικών» προοπτικών επέκτασης, αλλά λόγω του ανταγωνιστικού της πλεονεκτήματος το οποίο και διατηρείται.