Ελλάκτωρ: Στα 7 ευρώ μειώνει την τιμή- στόχο η Piraeus Sec.

Πέμπτη, 09-Απρ-2009 12:39

Στα 7 ευρώ από 8,5 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Ελλάκτωρ, η Piraeus Securities, σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Απριλίου 2009, όπου διατηρεί σύσταση "outperform". 

Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για θετικό outlook, ωστόσο υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Ελλάκτωρ την περίοδο 2009-2011, καθώς προβλέπει χαμηλότερη κερδοφορία στον τομέα κατασκευών και περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα τοποθετεί τα καθαρά κέρδη της εισηγμένης στα 0,48 ευρώ ανά μετοχή το 2009, στα 0,53 ευρώ το 2010 και στα 0,59 ευρώ ανά μετοχή το 2011.

Εξάλλου, αναμένει επιβράδυνση στα νέα projects της Ελλάκτωρ αλλά και καθυστερήσεις όσον αφορά το ανεκτέλεστο, εν μέσω των υφιστάμενων οικονομικών συνθηκών. Επισημαίνει ωστόσο ότι το υψηλό ανεκτέλεστο εξασφαλίζει έσοδα για τον όμιλο κι επιτρέπει στη διοίκηση να επικεντρωθεί στην εφαρμογή της πολιτικής μείωσης του κόστους.