ΟΠΑΠ: Στα 21,50 ευρώ η νέα τιμή-στόχος από Alpha Finance
Τετάρτη, 08-Απρ-2009 10:18
Στα 21,50 ευρώ θέτει η Alpha Finance τη νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, από τα 23,30 ευρώ προηγουμένως, ενώ παράλληλα διατηρεί τη σύσταση «outperform» για τη μετοχή.
Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως το 2008 ήταν έτος ρεκόρ όσον αφορά την κερδοφορία του Οργανισμού. Και εξηγεί πως αυτό οφείλεται στα μικτά περιθώρια του «Στοιχήματος» και παρά έναν αριθμό νομικών «μαχών» και της ανησυχίας για απελευθέρωση της αγοράς. Σε κάθε περίπτωση εκτιμά πως το 2009 θα αποτελέσει μια νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ.
Σύμφωνα με την Alpha Finance επόμενος καταλύτης για τον ΟΠΑΠ ενδέχεται να αποβεί ο διαγωνισμός για την τουρκική λοταρία. Ειδικότερα, εξηγεί πως εάν κερδίσει ο Οργανισμός τότε θα είναι η πρώτη φορά σε 51 χρόνια που ο ΟΠΑΠ θα εγκαταλείψει την «ασφάλεια» της Ελλάδας και της Κύπρου και θα απευθυνθεί στο εξωτερικό. Επιπλέον, συμπληρώνει πως ανάλογα με το ποσό που θα καταβάλλει θα μπορούσε να ενισχύσει την τιμή – στόχο που έχει θέσει κατά 0,2 – 0,5 ευρώ.
Σχετικά με το ΚΙΝΟ σημειώνει πως θα είναι και πάλι βασικό παράγοντας στα μεγέθη του ΟΠΑΠ, καθώς εκτιμά πως θα συνεισφέρει το 54% των συνολικών εσόδων (με το Στοίχημα να συνεισφέρει το 37% από 40%) και συνεισφέροντας χαμηλότερα από το 50% των κερδών (σε σχέση με 45% το 2008).
Η χρηματιστηριακή αναφέρει τέλος πως η μετοχή του ΟΠΑΠ υποαπέδωσε της αγοράς στο πρόσφατο τραπεζικό ράλι, ωστόσο εκτιμά πως θα προσελκύσει και πάλι το ενδιαφέρον των επενδυτών. «Βραχυπρόθεσμα, ο διαγωνισμός για την Milli Piyango και τα αποτελέσματα α’ τριμήνου στα τέλη Μαΐου αποτελούν τους βασικούς καταλύτες».