Frigoglass: Στα 3,80 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο η Piraeus Sec

Τετάρτη, 01-Απρ-2009 16:43

Στα 3,80 ευρώ, από τα 4,10 ευρώ προηγουμένως, μειώνει η Piraeus Securities την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Frigoglass σε έκθεσή της με ημερομηνία 1 Απριλίου, όπου διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση «neutral».
 
Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως «αδύναμα» μεγέθη που ανακοίνωσε ο όμιλος της Frigoglass ήταν σε γενικές γραμμές αναμενόμενα. Υπενθυμίζει πως στο δ’ τρίμηνο του έτους ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 9,9% στα 64,1 εκατ. ευρώ, ενώ εξαιρουμένης της SFA η κάμψη είναι της τάξης του 13,3% στα 61,8 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα EBITDA υποχώρησαν σε -0,2 εκατ. ευρώ, έναντι 6,9 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του 2007, ενώ οι ενοποιημένες ζημιές διαμορφώθηκαν στα 18,5 εκατ. ευρώ, από κέρδη 0,6 εκατ. ευρώ το 2007, επιβαρυμένα από κόστη αναδιάρθρωσης, αυξημένα χρηματοοικονομικά έξοδα και ζημιές από συναλλαγές.

Η Piraeus Securities σημειώνει ότι υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της και πλέον προβλέπει πτώση στα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2009-2011 κατά 32%, 23% και 22% αντίστοιχα. Επιπλέον, εξηγεί πως παραμένει «neutral» για τη μετοχή δεδομένης της περιορισμένης ορατότητας ενόψει.