ΔΕΗ: Σε "αρνητικό" υποβαθμίζει το outlook η S&P

Παρασκευή, 26-Σεπ-2008 14:51

Σε «αρνητικό», από «σταθερό» υποβαθμίζει το outlook της ΔΕΗ η S&P. Ο οίκος επικαλείται τις «αδύναμες» οικονομικές επιδόσεις της Επιχείρησης το τελευταίο εξάμηνο απόρροια του όχι ευνοϊκού περιβάλλοντος, καθώς και της αβεβαιότητας όσον αφορά το μελλοντικό περιβάλλον. 

Την ίδια στιγμή ο οίκος επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΒΒΒ+» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Επιχείρησης. 

Σε βραχυπρόθεσμο ορίζονται η S&P εκτιμά πως η πρόσφατη αύξηση των τιμολογίων και η ρήτρα καυσίμων δεν θα καταφέρει να βελτιώσει τις οικονομικές επιδόσεις της ΔΕΗ. 

«Για να αναβαθμίσουμε και  πάλι το outlook σε “stable” πρέπει να αισθανθούμε ότι η ΔΕΗ θα μπορέσει να βελτιώσει την κερδοφορία της και τις ταμειακές ροές της» σημειώνει μεταξύ άλλων η S&P.