Alpha Bank: Στα 415 εκατ. ευρώ τα κέρδη 6μήνου με βάση τις συγκλίνουσες

Παρασκευή, 22-Αυγ-2008 11:31

Στα 415 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στο α’ εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις 10 αναλυτών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα τα κέρδη αναμένεται να παρουσιάσουν κάμψη 8,5% (στο α’ εξάμηνο του 2007 ανήλθαν στα 454 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, σημειώνεται πως στο εξάμηνο της περυσινής χρονιάς περιλαμβάνονταν έκτακτα κέρδη 81,8 εκατ. ευρώ από την πώληση της ασφαλιστικής θυγατρικής.

Εξαιρουμένων των εν λόγω εκτάκτων κερδών τα καθαρά κέρδη αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 11% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2007.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμάται πως θα ενισχυθούν κατά 20% στα 900 εκατ. ευρώ, έναντι 753 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η ισχυρή ανάπτυξη των χορηγήσεων αναμένεται να αντισταθμίσει τα «αδύναμα» έσοδα από συναλλαγές. 

Η Alpha Bank θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 26 Αυγούστου.