Autohellas: Στα 5 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο η Piraeus Securities
Δευτέρα, 09-Ιουν-2008 15:20
Χαμηλώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Autohellas στα 5 ευρώ, από τα 5,8 ευρώ προηγουμένως, η Piraeus Securities, η οποία ωστόσο διατηρεί τη σύσταση «outperform».
Σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Ιουνίου η χρηματιστηριακή σχολιάζοντας τα αποτελέσματα τριμήνου σημειώνει ότι κινήθηκαν ανάλογα των εκτιμήσεων σε ό,τι αφορά τα έσοδα και τα EBITDA και χαμηλότερα σε επίπεδο κερδών. Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζει ότι η Autohellas ανακοίνωσε ζημιές ύψους 350 χιλιάδων ευρώ, από κέρδη 800 χιλ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος. Η χρηματιστηριακή προέβλεπε κέρδη ύψους 250 χιλιάδων ευρώ.
Εξάλλου, εξηγεί ότι τα υψηλότερα του αναμενόμενου έξοδα τόκων και ορισμένα έκτακτα αποτελούν τους κυριότερους λόγους για τις απώλειες που κατέγραψε η εταιρεία στο α΄ τρίμηνο, ενώ μεταξύ άλλων τονίζει πως οι θυγατρικές στο εξωτερικό απέδωσαν ικανοποιητικά.
"Στον απόηχο των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου και ύστερα από τις εκτιμήσεις της διοίκησης, αναπροσαρμόσαμε τις εκτιμήσεις μας χαμηλότερα, κυρίως λόγω των υψηλότερων τόκων και των χρεώσεων για αποσβέσεις. Παρά το γεγονός ότι περιμένουμε αύξηση των εσόδων κατά 15%, στο πλαίσιο των ισχυρών επιδόσεων στα Βαλκάνια αλλά και στην Ελλάδα (λόγω της ενίσχυσης του μεριδίου αγοράς), οι υψηλότεροι τόκοι αναμένεται να "βαρύνουν" την κερδοφορία. Ως εκ τούτου, μειώσαμε τις εκτιμήσεις μας για την κερδοφορία της εταιρείας κατά περίπου 11% την ερχόμενη διετία. Σε αυτό το πλαίσιο προβλέπουμε μέση ετήσια αύξηση των καθαρών κερδών της τάξης του 6,8% από 14,5% προηγουμένως" αναφέρει η χρηματιστηριακή.
Ωστόσο, προσθέτει πως διατηρεί τη σύσταση "outperform", τονίζοντας ότι τα τρέχοντα επίπεδα αποτελούν ένα "ελκυστικό" σημείο εισόδου για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές.
Η Autohellas διαπραγματεύεται 7,6 φορές τα εκτιμώμενα καθαρά κέρδη του 2008 και με μεγάλο discount σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρείες, αναφέρει η χρηματιστηριακή.