Νηρεύς: Στα 3,88 ευρώ η νέα τιμή στόχος από την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ

Παρασκευή, 06-Ιουν-2008 16:52

Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Νηρεύς στα 3,88 ευρώ (με επενδυτικό ορίζοντα 24 μηνών), από τα 4,94 ευρώ προηγουμένως (ημερομηνία ανάλυσης 9 Ιανουαρίου) προχώρησε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, θέτοντας τη σύσταση "αγορά".

Στην ανάλυσή της με ημερομηνί 6 Ιουνίου η χρηματιστηριακή διαπιστώνει πως η Νηρεύς αποτελεί την ηγέτιδα εταιρεία στην Ελλάδα και παγκόσμια στην παραγωγή Μεσογειακού ψαριού, πλήρως καθετοποιημένη στην παραγωγή τσιπόυρας και λαυρακιού.

Όπως τονίζει η εντυπωσιακή εξαγορά το 2007 του 30% της Νορβηγικής  Marine Farms, 8ης μεγαλύτερης εταιρείας στην Ευρώπη, δίνει την δυνατότητα επέκτασης της θέσης της.

Κατά το 2008 η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά 6% και των κερδών μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κατά 35%. 

Οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται με ελκυστικό δείκτη P/BV (2008) και P/E(2008) ( 0.84 και 11,04 αντίστοιχα), καταλήγει η χρηματιστηριακή.