Eλληνική Τεχνοδομική: Υψηλότερη τιμή-στόχος τα €11,30 από Marfin Analysis

Παρασκευή, 14-Δεκ-2007 10:35

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής στα 11,30 ευρώ από 10,90 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Marfin Analysis, η οποία  διατηρεί τη σύσταση "accumulate". Σύμφωνα με σχετική έκθεση με τίτλο "Ανάκαμψη στα κατασκευαστικά περιθώρια" και ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως λόγω της περιορισμένης ορατότητας, δεν περιλαμβάνει στις εκτιμήσεις της τις όποιες πιθανές συνέργειες από την απορρόφηση της Παντεχνικής. 

 

Ως πιθανούς καταλύτες ανοδικής αναθεώρησης, η χρηματιστηριακή θεωρεί: 

 

* την πιθανή ανάληψη της σύμβασης ύψους 1,3 δισ. ευρώ με την Aldi. Σημειώνεται πως η Ελληνική Τεχνοδομική συμμετέχει στο σχήμα με ποσοστό 50%. Η Marfin Analysis επισημαίνει πως ενδεχόμενη αναβάθμιση   στην κερδοφορία για την τριετία 2008-2010 θα ανέρχεται περίπου στο 12%. 

 

* πιθανά υψηλότερα περιθώρια κέρδους λόγω της έναρξης των σημαντικών έργων παραχώρησης

 

* περαιτέρω αύξηση του ανεκτέλεστου, το οποίο η χρηματιστηριακή δε θεωρεί πιθανό εντός του 2008, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα δημόσια έργα

 

* αύξηση στο ανεκτέλεστο από τις δραστηριότητες στον κλάδο της διαχείρησης απορριμάτων

 

* καλύτερη ορατότητα στις εκτιμώμενες ταμειακές ροές από τα σημαντικά έργα παραχώρησης 

 

* εξέλιξη στις επενδύσεις στα έργα αιολικής ενέργειας