Ράλι δίχως φρένα για το χρυσό - Ξεπέρασε και τα 3.850 δολάρια

Δευτέρα, 29-Σεπ-2025 22:34

Ράλι δίχως φρένα για το χρυσό - Ξεπέρασε και τα 3.850 δολάρια

Συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά οι τιμές του χρυσού καθώς ξεπέρασαν τα 3.800 δολάρια με τους επενδυτές να τον εμπιστεύονται ως ασφαλές καταφύγιο εν μέσω των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων και τον φόβο ενός ενδεχόμενου shutdown του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους. 

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κατέγραψε κέρδη 1,2% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 3.855 δολάρια ανά ουγγιά. 

Ο χρυσός, ο οποίος τείνει να αποδίδει καλά σε περιβάλλοντα χαμηλών επιτοκίων και σε περιόδους αβεβαιότητας, έχει αυξηθεί περισσότερο από 43% μέχρι στιγμής φέτος.

Η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια, που επικεντρώνεται στο πιθανό κλείσιμο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, είναι ένας από τους κινητήριους παράγοντες πίσω από το ράλι του χρυσού, δήλωσε ο David Meger, διευθυντής συναλλαγών μετάλλων στην High Ridge Futures.

Και τα άλλα μέταλλα κατέγραψαν σημαντικά κέρδη με το ασήμι να κερδίζει 1,9% στα 46,85 δολάρια ανά ουγγιά φτάνοντας σε υψηλά 14 ετών. 

Αξιοσημείωτη επίδοση και για την πλατίνα που ενισχύθηκε κατά 1,5% στα 1.592 δολάρια ανά ουγγιά σε υψηλά 12ετίας.