Μικρά κέρδη στις ασιατικές αγορές - Σε ιστορικά υψηλά το 40ετές ιαπωνικό ομόλογο

Δευτέρα, 17-Μαρ-2025 09:21

Nikkei 225 Hang Seng Ασια

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της Κίνας του προγράμματος για την ενίσχυση των εισοδημάτων του πληθυσμού.

Στο μεταξύ στην Ιαπωνία, ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,29% και ο Topix κατά 1,38% την ώρα που το 40ετές ομόλογο αυξήθηκε κατά επτά μονάδες βάσης, σε επίπεδο ρεκόρ στο 3,007%. Το αντίστοιχο 30ετές ανήλθε σε υψηλό 19 ετών στι 2,635%. 

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο CSI 300 έχασε 0,11% και στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύθηκε κατά 1,25%. 

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi ενισχύθηκε κατά 1,55% ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κέρδισε 00,66%. 

Στην Ινδία, ο Nifty 50 κέρδισε 0,29% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 2000 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 7.854 μονάδες.  

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας αυξήθηκαν κατά 4,0% την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου από πέρυσι, σε σύγκριση με την ετήσια αύξηση 3,7% τον Δεκέμβριο.

Εν τω μεταξύ, οι αστικές επενδύσεις στη χώρα αυξήθηκαν κατά 4,1% από έτος σε έτος την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, ξεπερνώντας το 3,6% που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.