Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές
Παρασκευή, 03-Ιαν-2025 09:08
Μεικτές τάσεις καταγράφουν και σήμερα οι ασιατικές αγορές με την Κίνα να διευρύνει τις απώλειες με τους επενδυτές να αναμένουν σήμα για τη νομισματική πολιτική αλλά και τις πολιτικές ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας που θα ακολουθήσει η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας φέρεται να σχεδιάζει να μειώσει τα επιτόκια "την κατάλληλη στιγμή" φέτος, όπως ανέφεραν οι Financial Times επικαλούμενοι σχόλια αξιωματούχων από την κεντρική τράπεζα. Το επιτόκιο αντίστροφης επαναγοράς 7 ημερών της χώρας ορίζεται επί του παρόντος στο 1,5%.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας πρότεινε να επιβληθούν περιορισμοί στις εξαγωγές σε συγκεκριμένη τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή εξαρτημάτων μπαταριών και για την επεξεργασία κρίσιμων ορυκτών όπως το λίθιο και το γάλλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη.
Σε αυτό το κλίμα, στην ηπειρωτική Κίνα, ο CSI χάνει 0,28% διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κερδίζει 0,46%.
Στη Νότια Κορέα που συνεχίζει να δοκιμάζεται από βαθιά πολιτική κρίση, ο Kospi κέρδισε 1,79% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κατέγραψε κέρδη 2,73%.
Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,68% ενώ στην Ιαπωνία οι αγορές ήταν κλειστές.