Alpha Bank: Τα 28 ευρώ "βλέπει" η Proton Bank, παραμένει "neutral"
Τετάρτη, 31-Οκτ-2007 14:28
Ανεβάζει τον πήχη για τη μετοχή της Alpha Bank η Proton Bank. Η χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου "βλέπει" τα 28 ευρώ από τα 26,5 ευρώ προηγουμένως, ενώ διατηρεί τη σύσταση "neutral".
"Η Alpha Bank παρουσίασε μια βελτιωμένη εικόνα στο γ΄ τρίμηνο του έτους με τους όγκους, αλλά και τα καθαρά έσοδα από τόκους να ενισχύονται και με το δείκτη κόστος προς έσοδα να παραμένει ΄υγιής΄" αναφέρει η χρηματιστηριακή.
Εξάλλου, σημειώνει ότι αναπροσάρμοσε τις εκτιμήσεις της προκειμένου να συμπεριλάβει τον "ισχυρότερο" όγκο, καθώς και το χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης. Σε αυτό το πλαίσιο -όπως εξηγεί- αναθεώρησε και την τιμή-στόχο στα 28 ευρώ, η οποία υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 11,5% από τα τρέχοντα επίπεδα.
Σύμφωνα με την Proton Bank τα αποτελέσματα γ΄ τρίμηνο της Alpha Bank είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο σημειώνει πως δεδομένων των "αδύναμων" επιδόσεων στα δυο πρώτα τρίμηνα του έτους παραμένει επιφυλακτική όσον αφορά τη διατηρησιμότητα της βελτίωσης.