Deutsche Bank για Τρ. Κύπρου: Δεν υπάρχουν επιπτώσεις από τις αγωγές
Τετάρτη, 17-Οκτ-2007 11:48
Διατηρεί τη σύσταση "buy" και την τιμή – στόχο στα 17 ευρώ για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου η Deutsche Bank, σε έκθεσή της με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου, με τον οίκο να επισημαίνει ότι δεν αναμένει κάποια βραχυχρόνια (πριν το 2009) επίπτωση για τον όμιλο ως αποτέλεσμα των αγωγών από τους Επιτρόπους (Trustees) και τον Εισαγγελέα των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη.
Ο οίκος τονίζει παράλληλα ότι η τιμή της μετοχής δημιουργεί, αυτή τη στιγμή, μια καλή αγοραστική ευκαιρία, προσθέτοντας ότι ο κύριος κίνδυνος σχετίζεται με το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Εξάλλου, σημειώνει πως η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου παραμένει "top pick" από την αγορά της Ελλάδας, μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς.
Σε χθεσινή της σχετική ανακοίνωση η Τράπεζα Κύπρου ανέφερε ότι δεν αναμένει οποιεσδήποτε σημαντικές οικονομικές και επιχειρηματικές επιπτώσεις ως αποτέλεσμα των αγωγών, καθότι οι πολιτικές αγωγές είναι -κατά τη γνώμη της- με βάση τα γεγονότα και τη νομοθεσία αβάσιμες. Στην ίδια ανακοίνωση επεσήμανε παράλληλα πως "παρά το γεγονός πως η Τράπεζα δεν είχε οποιαδήποτε δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην πολιτική αγωγή ο Εισαγγελέας των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι η Τράπεζα παραβίασε τη νομοθεσία των ΗΠΑ διευκολύνοντας τον Κυπριανού να διακινήσει μέσω των λογαριασμών που διατηρούσε με την Τράπεζα $162 εκατ."