Η UBS αναβαθμίζει τον στόχο για τον S&P 500 στις 5.150 μονάδες
Τρίτη, 16-Ιαν-2024 12:10
"Ψήφο εμπιστοσύνης" στην αμερικανική αγορά δίνει η UBS, που αναβάθμισε την τιμή - στόχο για τον S&P 500 στο τέλος του 2024 σε επίπεδα που υποδηλώνουν τη υψηλότερη προσδοκώμενη απόδοση μεταξύ των μεγάλων παγκόσμιων δεικτών.
Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η ελβετική τράπεζα αναμένει πλέον ότι ο S&P 500 θα κλείσει στο έτος στις 5.150 μονάδες, δηλαδή 8% υψηλότερα από τα επίπεδα όπου βρίσκεται τώρα.
Η προηγούμενη τιμή - στόχος της UBS για τον μεγάλο δείκτη της Wall Street ήταν στις 4.850 μονάδες, δηλαδή μόλις 67 μονάδες υψηλότερα από το τελευταίο του κλείσιμο την Παρασκευή (στις 4.783 μονάδες).
Όπως έγραψαν στο σημείωμά τους αναλυτές της ελβετικής τράπεζας, "παρόλο που τα εταιρικά κέρδη αναμένεται να οδηγήσουν τις αποδόσεις του 2024, η μείωση των επιτοκίων εκτιμάται ότι θα υποστηρίξει σταδιακή αύξηση των πολλαπλασιαστών."