Οριακές απώλειες στις ευρωαγορές
Τρίτη, 09-Ιαν-2024 10:32
Με οριακές απώλειες συνεχίζουν τις συναλλαγές σήμερα οι ευρωαγορές συνεχίζοντας έτσι αρνητικό ξεκίνημα στις πρώτες συνεδριάσεις του 2024.
Σε αυτό το κλίμα, ο Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,28% στις 476,82 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.
Οι αναλυτές προσβλέπουν αυτή την εβδομάδα στη δημοσιοποίηση των πιο πρόσφατων στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και την πορεία των μειώσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Δεκεμβρίου αναμένεται να δημοσιευτεί την Πέμπτη, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού αναμένεται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή.
Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,34% στις 16.659,55 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC υποχωρεί κατά 0,33% στις 7.425.52 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE κινείται οριακα αρνητικά στις 7.711 μονάδες.
Σε επίπεδο περιφερειακών οικονομιών ο ιταλικός MIB χάνει 0,33% και στην Ισπανία ο ΙΒΕΧ κάνει βουτιά1,73%
Στα μάκρο της ημέρας, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε απροσδόκητα τον Νοέμβριο, υπογραμμίζοντας τα συνεχιζόμενα δεινά στη μεταποίηση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Η παραγωγή μειώθηκε κατά 0,7% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, με κύριο οδηγό τα κεφαλαιουχικά αγαθά και τα ενδιάμεσα αγαθά, ανακοίνωσε την Τρίτη η γερμανική ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Αυτή είναι η έκτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση αψήφησε τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Bloomberg, οι οποίοι είχαν προβλέψει αύξηση 0,3%.