Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Σεπ-2023 21:00

  Σε υψηλό άνω των δύο εβδομάδων ο χρυσός

  Σε χαμηλό από τα μέσα Μαρτίου ο χρυσός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, και μάλιστα σε υψηλό άνω των δύο εβδομάδων, λαμβάνοντας ώθηση από μια μικρή υποχώρηση του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή μιας σειράς βασικών συνεδριάσεων πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, με τη Fed να αναμένεται ευρέως να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων.

  Το πολύτιμο μέταλλο διατηρεί το έδαφος του, χωνεύοντας προηγούμενα κέρδη, ενώ "εξωτερικές θεμελιώδεις πιέσεις", όπως η συνολική ισχύς των αποδόσεων του Δημοσίου και η ισχύς του δολαρίου ΗΠΑ "αποτυγχάνουν να πιέσουν αποφασιστικά τις τιμές προς τα κάτω", δήλωσε ο Άνταμ Κους, πρόεδρος της Libertas Wealth.

  Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκαν 0,4% στα 1.953,4 δολάρια ανά ουγγιά. Οι τιμές πιο ενεργού συμβολαίου διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Το δολάριο ΗΠΑ υποχώρησε 0,2% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων. 

  "Η αγορά επικεντρώνεται πολύ στις επιταγές των κεντρικών τραπεζών... οι προσδοκίες είναι ότι (Fed) θα ωθήσουν το υψηλότερο επίπεδο για μεγαλύτερη αφήγηση και αυτό θα πρέπει να ανησυχεί τους επενδυτές", δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

  Η απόφαση πολιτικής της Fed αναμένεται την Τετάρτη, με τους traders να τιμολογούν με πιθανότητα 99% η κεντρική τράπεζα να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο εύρος 5,25% έως 5,5%, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME.

  Η Τράπεζα της Αγγλίας φαίνεται να αυξάνει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 5,5% την Πέμπτη. Η συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας είναι την Παρασκευή, με τους επενδυτές να αναζητούν περισσότερες ενδείξεις για τις προοπτικές από τον κυβερνήτη Kazuo Ueda μετά τα πρόσφατα σχόλια για τον τερματισμό των αρνητικών επιτοκίων.

  Ο χρυσός τείνει να χάνει την εύνοια των επενδυτών όταν τα επιτόκια αυξάνονται.

  Οι τιμές του κινεζικού χρυσού έφθασαν σε υψηλά ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, επεκτείνοντας ένα ράλι διάρκειας μηνών, καθώς οι καταναλωτές εξαγοράζουν το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο για να αντισταθμίσουν την υποτίμηση του γιουάν. Τα φυσικά ασφάλιστρα χρυσού εκτινάχθηκαν επίσης σε νέα υψηλά.

  "Αν και αξίζει να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στην Κίνα, προς το παρόν δεν πιστεύουμε ότι αυτό θα αλλάξει τις προοπτικές για την αγορά χρυσού", δήλωσε ο αναλυτής της Julius Baer, ​​Carsten Menke.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε κέρδη 0,9% στα 23,22 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε επίσης κέρδη 0,9% στα 933,33 δολάρια, ενώ το παλλάδιο διολίσθησε 0,3% στα 1.243,98 δολάρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ