Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Σεπ-2023 15:14

  Citi: Tο ράλι του πετρελαίου θα "σβήσει" με την επιπλέον παραγωγή που αναμένεται

  119986733
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να υποχωρήσουν λόγω της αύξησης παραγωγής αργού από χώρες εκτός των ηγετών του ΟΠΕΚ+, της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, εκτιμά η Citigroup.

  Όπως έγραψαν σε σημείωμα αναλυτές της Citi, συμπεριλαμβανομένου του Ed Morse, παρόλο που η τεχνική εικόνα και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι ενδέχεται να ωθήσουν τις τιμές του πετρελαίου πάνω και από τα 100 δολάρια το βαρέλι για κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα, η επιπλέον παραγωγή σημαίνει ότι "οι τιμές των 90 δολαρίων φαίνονται μη βιώσιμες".

  Κάτι που, όπως προσθέτουν, με τη σειρά του θα μειώσει την τιμή των βασικών καυσίμων όπως η βενζίνη και το ντίζελ.

  Η τιμή του αργού Brent αγγίζει σήμερα Δευτέρα τα 95 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι περικοπές παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία οδηγούν σε εξάντληση των αποθεμάτων την ώρα που η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου παραμένει σταθερή. Παράλληλα, τα premiums για την αγορά φυσικών βαρελιών πετρελαίου αυξάνονται επίσης καθώς τα διυλιστήρια αξιοποιούν στο έπακρο τα ισχυρά περιθώρια κέρδους.

  Σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi, ωστόσο, η προσφορά πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα εντός του έτους, με ακόμα 1 εκατ. βαρέλια επιπλέον το 2024. Κάτι που περιλαμβάνει αύξηση παραγωγής από Καναδά, Βραζιλία, Αργεντινή, Γουιάνα και Νορβηγία.

  Οι ΗΠΑ πιθανώς θα προσθέσουν 900.000 βαρέλια την ημέρα στην παραγωγή τους φέτος και ακόμα 400.000 βαρέλια το επόμενο έτος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ