Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Σεπ-2023 21:27

  Με κέρδη, αλλά κοντά στα χαμηλά τριών εβδομάδων έκλεισε ο χρυσός

  Σε χαμηλό εβδομάδας ο χρυσός με απώλειες 1,2%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη, αλλά κοντά σε χαμηλό τριών εβδομάδων έκλεισε την Πέμπτη ο χρυσός, αφού οι υψηλότερες από τις αναμενόμενες τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ και τα στοιχεία περί των λιανικών πωλήσεων αύξησαν τις ανησυχίες ότι τα επιτόκια της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve) είναι πιθανό να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενισχύοντας το δολάριο και τις αποδόσεις των ομολόγων.

  Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 30 σεντς ή λιγότερο από 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 1.932,80 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας κλείσει την Τετάρτη στα χαμηλότερα επίπεδά του από τις 22 Αυγούστου.

  Το ασήμι Δεκεμβρίου έχασε 19 σεντς ή 0,8%, στα 22,99 δολ. ανά ουγγιά.

  Η πλατίνα Οκτωβρίου κέρδισε 5,90 δολ. ή σχεδόν 0,7%, στα 911,10 δολ. ανά ουγγιά.

  Το παλλάδιο Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 6 δολ. ή 0,5%, στα 1.254,80 δολ. ανά ουγγιά.

  Ο χαλκός Δεκεμβρίου κέρδισε 3 σεντς ή σχεδόν 0,8%, στα 3,82 δολ. η λίβρα.

  "Είδαμε κάποια βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που ήταν πιο καυτά από το αναμενόμενο και ως αποτέλεσμα, βλέπουμε τις αποδόσεις των ομολόγων να κινούνται υψηλότερα για άλλη μια φορά και να συνεχίζουν να πιέζουν την αγορά spot του χρυσού", δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures.

  Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,7% τον Αύγουστο, στη μεγαλύτερη αύξησή τους σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, ενώ οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,6% έναντι της προσδοκίας αναλυτών σε έρευνα του Reuters για αύξηση 0,2% την ίδια περίοδο.

  Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ εκτινάχθηκε κατά 0,6% σε υψηλό άνω των έξι μηνών, μειώνοντας την απήχηση του χρυσού για τους επενδυτές στο εξωτερικό και η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ σημείωσε επίσης άνοδο.

  "Υπάρχουν ανησυχίες ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια ή οι αποδόσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται και αυτό ασκεί κάποια πίεση στην αγορά χρυσού", είπε ο Meger.

  Αν και οι αγορές τιμολογούν ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της την επόμενη εβδομάδα, υπάρχει πιθανότητα 39% για αύξηση επιτοκίων τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME.

  Τα υψηλότερα επιτόκια αμβλύνουν τη θελτικότητα του χρυσού, που δεν έχει παρέχει επιτόκιο.

  Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο υψηλό-ρεκόρ του 4%, ωστόσο έδειξε ότι αυτή ήταν πιθανό να είναι η τελική της κίνηση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ