Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Ιουν-2023 17:41

  Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας πούλησε 96 τόνους χρυσού σε δύο μήνες

  Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας πούλησε 96 τόνους χρυσού σε δύο μήνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού δημοσίευσε τα επίσημα στοιχεία του για τα αποθέματα χρυσού για τον Απρίλιο. Αντίστοιχα, σημειώθηκε μείωση κατά 71 τόνους στα αποθέματα χρυσού των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως τον Απρίλιο. Αυτό σηματοδότησε την πρώτη μείωση των αποθεμάτων χρυσού από τον Μάρτιο του 2022.

  Σύμφωνα με το Habertürk, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας (TCMB) πούλησε 80,8 τόνους χρυσού τον Απρίλιο. Αναφέρθηκε στην έκθεση ότι αυτές οι πωλήσεις έγιναν για να ανταποκριθούν στην εγχώρια ζήτηση. Τα αποθέματα χρυσού της  TCMB, που πούλησε 15,3 τόνους τον Μάρτιο, μειώθηκαν κατά 96,1 τόνους σε 2 μήνες.

  Τους πρώτους 2 μήνες του έτους, η TCMB αγόρασε συνολικά 45,6 τόνους χρυσού. Έτσι, σημειώθηκε καθαρή μείωση των αποθεμάτων κατά 50,5 τόνους το πρώτο 4μηνο του έτους. Τα συνολικά αποθέματα χρυσού μειώθηκαν στους 491,5 τόνους.

  Τον Απρίλιο, μετά την TCMB, η Κεντρική Τράπεζα του Καζακστάν με 13 τόνους, το Ουζμπεκιστάν με 2 τόνους και το Κιργιστάν με 0,6 τόνους, είναι οι τράπεζες που πούλησαν τον περισσότερο χρυσό.

  Το 2022, η TCMB έγινε ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού στον κόσμο με αγορά 147,6 τόνων. Πέρυσι, η TCMB ακολούθησε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας με 62 τόνους αγορών χρυσού και η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου με 47 τόνους αγορές.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ