Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Ιουν-2023 20:23

  Morgan Stanley: Βουτιά σοκ 16% της εταιρικής κερδοφορίας θα "σκοτώσει" το ράλι της Wall

  Morgan Stanley: «Ανώμαλος δρόμος» για τις μετοχές το 2023
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αναλυτές της Morgan Stanley αναμένουν μία απότομη πτώση της εταιρικής κερδοφορίας που "θα πατήσει τα φρένα" στο ράλι της Wall Street, παρά την αντίθετη εκτίμηση που έχουν αρκετοί από τους ομολόγους τους.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με ομάδα ανάλυσης της αμερικανικής τράπεζας υπό τον Andrew Sheets, οι εισηγμένες που συνθέτουν τον μεγάλο δείκτη της αμερικανικής αγοράς S&P 500 αναμένεται να δουν μείωση της κερδοφορίας τους κατά 16% το 2023.

  Πρόκειται για μία από τις πλέον αρνητικές προβλέψεις μεταξύ των εκτιμήσεων που παρακολουθεί το Bloomberg, όπως σημειώνει το πρακτορείο, και σε αντίθεση με πολλές ανοδικές προσδοκίες όπως της Goldman Sachs που βλέπει μικρή ανάπτυξη της εταιρικής κερδοφορίας.

  "Πιστεύουμε ότι ο καθοδικός κίνδυνος για τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ είναι τώρα", έγραψαν οι αναλυτές της Morgan Stanley σε σημείωμά τους.

  "Παρόλο που οι αρνητικές συνθήκες ρευστότητας είναι πιθανό να ασκήσουν  πίεση στις αποτιμήσεις των μετοχών τους επόμενους τρεις μήνες, την ίδια ώρα βλέπουμε και μία απογοήτευση στα μελλοντικά κέρδη ανά μετοχή των επιχειρήσεων, καθώς η αύξηση του τζίρου τους επιβραδύνεται και τα περιθώριά τους συρρικνώνονται περαιτέρω", προσθέτουν.

  Συγκεκριμένα, η Morgan Stanley αναμένει ότι τα κέρδη/μετοχή στον S&P 500 θα διαμορφωθούν στα 185 δολάρια, σε αντίθεση με τα 206 κατά μέσο όρο που περίμεναν αναλυτές.

  Σε αυτό το κλίμα, η ομάδα του Andrew Sheets βλέπει τον διευρυμένο δείκτη της Wall Street να κλείνει το έτος στις 3.900 μονάδες, δηλαδή 370 μονάδες χαμηλότερα από την περιοχή των 4.270 μονάδων όπου κινείται επί του παρόντος.

  Μία εκτίμηση που έρχεται τη στιγμή που ο S&P 500 βρίσκεται στις παρυφές της bull market έχοντας ανακάμψει κατά 19,7% από τα χαμηλά του τον Οκτώβριο, εν μέσω του ενθουσιασμού για τους τίτλους της τεχνητής νοημοσύνης παρά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις επιτοκίων της Fed.

  Άλλες συστάσεις των αναλυτών της τράπεζας περιλαμβάνουν αμυντικές μετοχές, ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας ανεπτυγμένων αγορών και για όσους διψούν για αποδόσεις μία προτίμηση σε CoCo's (τραπεζικό χρέος μειωμένης εξασφάλισης) έναντι ομολόγων υψηλής απόδοσης.

  Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως προαναφέρθηκε, άλλοι αναλυτές έχουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα για την Wall Street. Ενδεικτικά, ομάδα ανάλυσης της Evercore ISI αναβάθμισε την τιμή - στόχο της S&P 500 στο τέλος του 2023 κατά 7,2% στις 4.450 μονάδες. Μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι η υποχώρηση του πληθωρισμού πιθανώς σηματοδοτεί παύση των αυξήσεων επιτοκίων από την Fed και ότι δολάρια "από τις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας" θα στηρίξουν την αγορά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ