Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Ιουν-2023 18:32

  Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μηνύει την Binance και τον διευθύνοντα σύμβουλο

  Το Binance εξαγοράζει το FTX - Ράλι 1.250 δολαρίων για το Bitcoin
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε 13 κατηγορίες εναντίον του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Binance και του συνιδρυτή του Changpeng Zhao, υποστηρίζοντας ότι συγκέντρωσε κεφάλαια χρηστών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα έστειλε σε μια ευρωπαϊκή εταιρεία που ελέγχεται από τον Zhao.

  Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι ο Zhao και το χρηματιστήριο του προσπάθησαν να ανατρέψουν τους "δικούς τους ελέγχους" για να επιτρέψουν σε επενδυτές και πελάτες υψηλής καθαρής αξίας να συνεχίσουν τις συναλλαγές στο μη ελεγχόμενο διεθνές χρηματιστήριο της Binance.

  Οι κατηγορούμενοι έδειξαν "κατάφωρη περιφρόνηση" του ομοσπονδιακού νόμου, ισχυρίστηκε η SEC στην καταγγελία της.

  Σύμφωνα με την καταγγελία η Binance και ο Zhao παραβίασαν "κρίσιμες" διατάξεις των ομοσπονδιακών νόμων για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των αυτοσυναλλαγών και της χειραγώγησης της αγοράς, μέσω της Merit Peak Limited, την οποία ήλεγχε και κατείχε ο Zhao.

  "Μέσα από δεκατρείς κατηγορίες, ισχυριζόμαστε ότι οι οντότητες του Zhao και της Binance εμπλέκονται σε έναν εκτεταμένο ιστό εξαπάτησης, σύγκρουσης συμφερόντων, έλλειψη γνωστοποίησης και υπολογιζόμενης φοροδιαφυγής του νόμου", δήλωσε ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, σε μια ανακοίνωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ