Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Μαρ-2023 10:57

  Βρίσκει ανοδική διέξοδο το Χρηματιστήριο

  Χρηματιστήριο: Έπιασε αλλά δεν κράτησε τις 1.000 μονάδες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:20

  της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Το δρόμο για την ανάκτηση και των 1.050 μονάδων βρίσκει, μετά από ένα ημίωρο έντονης νευρικότητας, το χρηματιστήριο Αθηνών, με τις αγοραστικές προσπάθειες να απορροφούν τις πιέσεις που εκδηλώθηκαν νωρίτερα.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,65% στις 1.052,73 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,59% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.547,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,05% στις 759,51 μονάδες.

  Διττά τα μηνύματα

  Το κλίμα στις διεθνείς αγορές έχει βελτιωθεί αισθητά, με τη Wall Street μάλιστα να δίνει ένα διαφορετικό μήνυμα από αυτό που επικράτησε μετά τις 7 Μαρτίου, όταν άρχισαν τα προβλήματα στις περιφερειακές τράπεζες, ωστόσο το ΧΑ έχει τις δικές του αγκυλώσεις, που δεν δείχνουν να το περιορίζουν. Η επιφυλακτικότητα είναι έκδηλη, ακόμη και μετά τη μεγάλη διόρθωση αρκετών κλάδων και ειδικά του τραπεζικού, ο οποίος τον Μάρτιο σημειώνει απώλειες που ξεπερνούν το 18%.

  Ο πολιτικός κίνδυνος είναι ο βασικός οδηγός μιας αγοράς που έχει εισέλθει σε ένα δίμηνο κατά το οποίο θα δει αρκετές φορές τους πολιτικούς συσχετισμούς να μεταβάλλονται. Αλλά και πάλι, μέσα σε αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας, δεν λείπουν και οι εκτιμήσεις ξένων αναλυτών που επιβεβαιώνουν την ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα και την αγορά της, ενεργοποιώντας τους αγοραστές σε αρκετούς τίτλους, ειδικά όταν αυτοί δοκιμάζουν τις τεχνικές τους στηρίξεις.

  Μεταξύ σφύρας και άκμονος επομένως η ελληνική αγορά, η οποία προσπαθεί να κρατηθεί στα επίπεδα, τα οποία και συνιστούν τη neutral zone τόσο για τους αγοραστές όσο και για τους πωλητές, αλλά και επιβεβαιώνουν ότι μακροπρόθεσμα οι αγοραστές είναι διατεθειμένοι να τα υπερασπιστούν. Παρόλα αυτά, βραχυπρόθεσμα η μεταβλητότητα θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό που θα συνοδεύσει τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, τουλάχιστον μέχρι να αποκρυσταλλωθούν οι πολιτικές ισορροπίες την επομένη της 21ης Μαΐου.

  Στο ταμπλό

  Ο Μυτιληναίος κερδίζει 2,17% και είναι σε νέα ιστορικά υψηλά, με τις Motor Oil, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, Coca Cola και Ελλάκτωρ να σημειώνουν κέρδη άνω του 1%.

  Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΟΛΠ, Jumbo, Βιοχάλκο, Autohellas, Σαράντης, Quest και ΔΕΗ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται πλέον οι ΟΠΑΠ, Λάμδα, Εθνική και Eurobank.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ