Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Μαρ-2023 11:52

  Εκλογική… πτωτική προσαρμογή κάνει το Χρηματιστήριο

  Trading σε στενό εύρος στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:56

  της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Με απώλειες κινείται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο και πάλι να δείχνει αδύναμος να διαχειριστεί τα εκλογικά σενάρια, πιέζοντας χαμηλότερα όλη σχεδόν την αγορά.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,14% στις 1.023,90 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 34,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,94% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.479,52 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,34% στις 745,15 μονάδες.

  Σε προεκλογική περίοδο...

  Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών έγινε εν τέλει, με την 21η Μαΐου να είναι η ημέρα που θα επιβεβαιώσει την κυβερνητική συνέχεια ή θα αρχίσει την περίοδο των διερευνητικών για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Και το ΧΑ δεν μπορεί παρά να συνεχίσει τη συσσώρευση έως ότου διαγνώσει τις εκλογικές ισορροπίες και την επόμενη ημέρα των πρώτων εκλογών, που έπειτα από πολλά χρόνια ήρθαν μετά από εξάντληση σχεδόν της τετραετίας.

  Όπως εκτιμάται από τους περισσότερους αναλυτές, στο θετικό σενάριο αναμένεται να είναι η συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ στο αρνητικό η αναδίπλωση στα τριψήφια. Και σε αυτά τα σενάρια θα πρέπει να προστεθεί και η διεθνής αβεβαιότητα, εν μέσω μιας συνεχιζόμενης τραπεζικής αναταραχής.

  Άλλωστε και οι οίκοι αξιολόγησης, δια των εκπροσώπων τους στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου επιβεβαίωσαν ότι θέλουν να δουν τη συνέχιση της παραγωγής και εφαρμογής της τρέχουσας οικονομικής πολιτικής, ώστε η βελτίωση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας να σταθεροποιηθεί. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών για τις Moody's και Fitch, δεδομένου ότι ο λόγος χρέους μειώνεται σταθερά και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι καλυμμένες από τα ταμειακά αποθέματα.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ και Πειραιώς σημειώνουν απώλειες 3,10% και 3,08% αντίστοιχα, ενώ άνω του 2% είναι η πτώση σε ΓΕΚ Τέρνα, Autohellas, Alpha Bank και ΔΕΗ. Η πτώση σε Motor Oil, Βιοχάλκο, Coca Cola, Aegean, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Quest και Εθνική ξεπερνά το 1%.

  Ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια ανοδικά οι Eurobank, Λάμδα και ΟΠΑΠ. Ο Σαράντης κερδίζει 1,07% με την Τέρνα Ενεργειακή να κερδίζει 1,47%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ