BofA: Στις κορυφαίες επιλογές από τις Αναδυόμενες Αγορές η Ελλάδα

Παρασκευή, 03-Μαρ-2023 14:45

Bank of America - BofA

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Στις τρεις αγαπημένες της αγορές από την περιοχή της Αναδυόμενης Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΕΜΕΑ) τοποθετεί η Bank of America τη χρηματιστηριακή αγορά της Ελλάδας, δηλώνοντας παράλληλα bullish για τις μετοχές της περιοχής λόγω του ανοίγματος της Κίνας, των χαμηλών τοποθετήσεων των επενδυτών και τις εκτίμησής της για sell-off στις ανεπτυγμένες αγορές στα επόμενα 1-2 τρίμηνα.

Το μότο της BofA είναι πάντως το buy the dip, δηλαδή οι αγορές στις βουτιές των μετοχών, αναμένοντας αρκετή μεταβλητότητα προσεχώς.

Ειδικότερα, κορυφαία στην προτίμησή της είναι η αγορά της Τουρκίας - παρά όλους τους αντίθετους ανέμους, αλλά περιμένει μια σημαντική υποτίμηση του νομίσματός της - και ακολουθούν το Κουβέιτ, η Ελλάδα, η Πολωνία και η Ουγγαρία. Το Κατάρ και η Αίγυπτος είναι οι λιγότερο αγαπημένες της BofA, λόγω των υψηλών αποτιμήσεων και της ασθενέστερης δυναμικής των κερδών.

Ειδικά για την ελληνική αγορά εκτιμά πως η απόδοση της κερδοφορίας των εισηγμένων είναι στο 9,4% για το 2022 και στο 10,3% το 2023 και η μερισματική απόδοση στο 5,6% το 2022 και στο 6,1% φέτος.

Όπως τονίζει, οι επενδυτές συνεχίζουν να τοποθετούν κεφάλαια σε μετοχές της EEMEA παρά όλες τις αβεβαιότητες που σχετίζονται με τις παγκόσμιες προοπτικές. Οι εισροές συνεχίστηκαν σχεδόν χωρίς διακοπή από την αρχή του έτους και είχαν επιταχυνθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Αυτό υποστηρίζει τη θετική της άποψη για τις μετοχές της περιοχής φέτος.

Σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις της στις μετοχές, στη λίστα με τους τίτλους που έχουν τα υψηλότερα σκορ σε όρους αποτιμήσεων, αύξησης και μομέντουμ κερδοφορίας, μερισματικής απόδοσης και τοποθέτησης των επενδυτών, ξεχωρίζει τη μετοχή της Mytilineos.