Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Φεβ-2023 13:14

  Μαζεύει τα κέρδη το Χρηματιστήριο

  Μαζεύει τα κέρδη το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Σημαντικά έχουν περιοριστεί αυτήν την ώρα τα κέρδη του χρηματιστηρίου Αθηνών, το οποίο δείχνει να μην είναι ακόμη έτοιμο να υπερβεί το επίπεδο που έχει να δει από τον Δεκέμβριο του 2014 και να ανοίξει το δρόμο για υψηλότερα.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,38% στις 1.031,11 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 50,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 32,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,43% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.506,51 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,91% στις 799,05 μονάδες.

  Φόβος… ύψους

  Οι πωλητές έκαναν την εμφάνισή τους την τελευταία ώρα σε επιλεγμένους δεικτοβαρείς τίτλους, όπως η Coca Cola και η Alpha Bank, συγκρατώντας τις πρωινές προσπάθειες να διαπεραστεί ο στόχος των 1.035 μονάδων. Ένας στόχος που για πολλούς εμπλεκόμενους στη Λ. Αθηνών θα κλείσει και τυπικά έναν οκταετή κύκλο, κατά τον οποίο η αγορά "πλήρωσε" πολλαπλές κρίσεις εντός και εκτός συνόρων.

  Όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στο Capital.gr, είναι λογικό η αγορά να δείχνει αδυναμία σε ένα επίπεδο που θα ανοίξει το δρόμο για μια ανάβαση άνω των 60 μονάδων, δηλαδή προς τον επόμενο στόχο των 1.400 μονάδων. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έρχεται από ένα ιδιαιτέρως θετικό Ιανουάριο, με διψήφιες αποδόσεις, οι οποίες είναι αρκετά ελκυστικές για να αφεθούν σε διορθωτικές κινήσεις.

  Οι τεχνικοί όροι δεν έχουν αλλάξει και παραμένουν θετικοί. Επομένως, μια στάση αποφόρτισης ίσως είναι και ένα σενάριο ευκταίο στην παρούσα και σε μια εβδομάδα που πολλά χαρτοφυλάκια ξένων προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα των κεντρικών τραπεζών για την πορεία της νομισματικής τους πολιτικής. Η εξίσωση είναι δύσκολη, ειδικά στο μέτωπο του ανώτατου ορίου που μπορεί να φτάσουν τα επιτόκια και του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο θα μείνουν εκεί.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, ΔΕΗ και Μυτιληναίος σημειώνουν άνοδο που ξεπερνά το 1%, ενώ ήπια κέρδη σημειώνουν οι Εθνική, ΟΤΕ, Aegean, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Σαράντης και Motor Oil.

  Στον αντίποδα, οι Coca Cola, Alpha Bank και Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν και ΟΛΠ να κινούνται ήπια πτωτικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι Quest, Autohellas και Jumbo.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ