Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Φεβ-2023 16:58

  Πατάει γκάζει η Wall Street μετά την Fed

  Wall Street
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:02

  Αλλαγή κλίματος και προσήμων έφεραν οι ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας και κυρίως η ομιλία του επικεφαλής της Τζέι Πάουελ, με τους δείκτες της αμερικανικής αγοράς να έχουν περάσει πλέον όλοι σε θετικό έδαφος.

  Ειδικότερα, αφότου και οι τρεις δείκτες κινήθηκαν σε θετικό έδαφος μέχρι την ανακοίνωση της Fed, πλέον ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται στις 34.146 μονάδες με μικρή άνοδο 0,2%, ο διευρυμένος S&P ενισχύεται κατά 1,3% στις 4.128 μονάδες ενώ ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq πραγματοποιεί ράλι 2,2% στις 11.844 μονάδες.

  Στην είδηση της ημέρα, η FOMC προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης στο εύρος του 4,50%-4,75%, όπως προεξοφλούσε η αγορά, ενώ επανέλαβε τη σταθερή δέσμευσή της να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2% και έδωσε σήμα ότι θα κινηθεί "με κατάλληλο ρυθμό στη συνέχεια".

  Σε ένα θετικό για την αγορά ωστόσο, στην ανακοίνωσή της η Fed έκανε αναφορά στην υποχώρηση που δείχνουν οι πληθωριστικές πιέσεις, αν και επισήμανε ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να είναι αυξημένος.

  Το κλίμα στην αγορά βελτιώθηκε περαιτέρω όταν ξεκίνησε η ομιλία του διοικητή Πάουελ, ο οποίος υπογράμμισε μεν ότι η μάχη με τον πληθωρισμό απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει και "έδειξε" προς κάποιες ακόμα αυξήσεις επιτοκίων, αλλά παράλληλα αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει συντελεστεί.

  Μεταξύ άλλων, ο Τζέι Πάουελ είπε ότι "περιμένει περαιτέρω πρόοδο στον πληθωρισμό αρκετά σύντομα" και επισήμανε ότι "η αποπληθωριστική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει", τροφοδοτώντας τις προσδοκίες των επενδυτών ότι οι μέρες των επιθετικών κινήσεων της Fed είναι πλέον μετρημένες.

  Κατά τα άλλα, η προσοχή είναι στραμμένη στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, με τα μεγέθη των αμερικανικών επιχειρήσεων να είναι μεν μειωμένα αλλά χωρίς να έχει υπάρξει προς το παρόν η "σφαγή" που φοβόντουσαν αρκετοί αναλυτές. 

  Στις τελευταίες ανακοινώσεις, η AMD παρουσίασε μεν έντονη κάμψη της κερδοφορίας της αλλά όχι όσο προέβλεπε η αγορά και βλέπει τον τίτλο της να πραγματοποιεί ράλι 11%.

  Ακόμα καλύτερα κινείται η Peloton με θηριώδες άλμα 24% αφότου μείωσε τις ζημίες της για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο και ανακοίνωσε αυξημένα έσοδα από συνδρομές.

  Αντίθετα, η Snap ανακοίνωσε ζημίες και προειδοποίησε για τα έσοδα του 1ου τριμήνου του 2023 και πραγματοποιεί βουτιά 11%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ