Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Φεβ-2023 10:44

  Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

  Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές εν αναμονή της Fed
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:38

  Μικρά κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές σήμερα με τους επενδυτές να αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αποφάσεις της Fed ως προς τα επιτόκια και τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει με στόχο τον περιορισμό του πληθωρισμού. 

  Επενδυτές και αναλυτές, αναμένουν ότι η επιτροπή χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed που συνεδριάζει από χτες θα καταλήξει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. 

  Ωστόσο, στο μικροσκόπιο θα βρεθεί η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας τις επόμενες κινήσεις που θα επηρεάσουν και τις άλλες Κεντρικές Τράπεζες. 

  Στο μεταξύ, πριν από λίγο ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την ανεργία στην Ευρωζώνη.  Συγκεκριμένα,  ο  πληθωρισμός κατήλθε στο 8,5% τον Ιανουάριο έναντι 9,2% τον Δεκέμβριο. 

  Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,24% στις 454,30 μονάδες με τους κλάδους της υγείας και των χρηματοοικονομικών να ενισχύονται κατά 0,5%. Υπενθυμίζεται ότι τα κέρδη για τον Ιανουάριο έφτασαν το 6,72%.

  Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,24% στις 15.165 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC ενισχύεται κατά 0,20%.

  Στη Βρετανία, ο FTSE καταγράφει κέρδη 0,14% και στις περιφερειακές οικονομίες, ο ισπανικός IBEX κερδίζει 0,62% ενώ στην Ιταλία, ο ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,69%. 

  Στα μάκρο της ημέρας,  συρρίκνωση κατέγραψε και τον Ιανουάριο η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ισπανία παρά το γεγονός ότι οι πληθωριστικές πιέσεις μειώθηκαν και ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε. 

  Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της S&P Global για τη μεταποίηση αυξήθηκε στο 48,4 τον Ιανουάριο από 46,4 τον Δεκέμβριο, αλλά παρέμεινε κάτω από το όριο του 50,0 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

   

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ