Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Ιαν-2023 13:42

  Χρηματιστήριο: Trading σε στενό εύρος

  χρηματιστηριο γενικη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Σε στενό εύρος κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς αρκετοί του τίτλοι βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη διορθώνοντας, ενώ δεν λείπουν και οι στηρίξεις στα επίπεδα από επιλεγμένους τίτλους.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,06% στις 1.016,10 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 37,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,04% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.459,81 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 0,48% στις 746,83 μονάδες.

  Συντήρηση δυνάμεων

  Το January effect έχει πάρει σάρκα και οστά με την ελληνική αγορά όχι μόνο να υπεραποδίδει αλλά να κινείται και σε νέα υψηλά 8ετίας, δείχνοντας ότι κάτι το διαφορετικό συμβαίνει στην οικονομία, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance. Οι προεκλογικές περίοδοι υπεραποδίδουν, ειδικά όταν αναμένεται ότι οι πολιτικές που μας έφεραν εδώ θα συνεχιστούν. Άλλωστε η προσδοκία επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο 2023 ή το 2024 είναι πολύ μεγάλη για να μην προσελκύσει νέα κεφάλαια.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, στο τεχνικό σκέλος, η αγορά είναι σε υπεραγορασμένη περιοχή με μεγάλη τάση αλλά και κοντά στον μεγάλο στόχο των 1.038 μονάδων. Το σημαντικό είναι το τι είδους διόρθωση θα έχουμε όταν αυτή έρθει και που θα πατήσει και πάλι η αγορά. Ουσιαστικά ο ΓΔ κάνει προσπάθεια να αλλάξει ένα πολυετές επίπεδο και να ανοίξει τον δρόμο για τις 1.400 μονάδες.

  Μέρα με τη μέρα οι συμμετέχοντες αυξάνονται στο πάρτι θυμίζοντας ότι βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον πλησιάζουμε τον πρώτο πολύ μεγάλο στόχο μας στη ζώνη των 1.038 μονάδων. Στον FTSE 25 οι 2.384 μονάδες έχουν γίνει κοντινή σημαντική στήριξη με επόμενο στόχο τις 2.525 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης, όσο κλείνει πάνω από τις 741 μονάδες, έχει επιθετική τάση με επόμενες αντιστάσεις τις 750 και 771 μονάδες.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, ο Μυτιληναίος και τα Ελληνικά Πετρέλαια στηρίζουν την αγορά με κέρδη 2,69% και 1,71% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Titan, ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ.

  Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ χάνει 3,20%, με τις Jumbo και Σαράντη να είναι στο -1,01% και -1,61% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Quest, Εθνική, Λάμδα, Coca Cola, Eurobank, Motor Oil, Autohellas και ΕΛΧΑ. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΟΛΠ, ΟΤΕ και Aegean.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ