Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Ιαν-2023 19:42

  Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωχρηματιστήρια

  Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωχρηματιστήρια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη έκλεισαν την Πέμπτη τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε ένα κλίμα ευφορίας για πιθανή αποφυγή της αναμενόμενης ύφεσης.

  Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,42%, στις 453,98 μονάδες, με τις μετοχές του κλάδου λιανικών πωλήσεων να προσθέτουν 2,2%, ηγούμενες των κερδών, με τους περισσότερους κλάδους και χρηματιστήρια σε θετικό έδαφος. Οι μετοχές του κλάδου τροφίμων και ποτών αποτελέσαν εξαίρεση, με πτώση 1,8%. Ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 50, με τα "βαριά χαρτιά" της ευρωζώνης, έκλεισε με άνοδο 0.62%, στις 4.173,98 μονάδες.

  Ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,34%, στις 15.132,85 μονάδες, με τον γαλλικό CAC 40 να κερδίζει 0,74%, στις 7.095,99 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,21%, στις 7.761,11.

  Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε κέρδη 1,32%, στις 26.217,56 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,87, στις 9.035,60.

  Οι αγορές έχουν λάβει ώθηση, την τρέχουσα εβδομάδα, από τα στοιχεία που δείχνουν βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, καθώς και αύξηση της δραστηριότητας τόσο στη μεταποίηση όσο και στις υπηρεσίες συνολικά στην ευρωζώνη.

  Τα στοιχεία αυτά δημιουργούν επενδυτική αισιοδοξία ότι μια αναμενόμενη - λόγω της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από πλευράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας - θα μπορούσε τελικά να αποφευχθεί.

  H SEB ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών που ξεπέρασε τις προσδοκίες για το β' τρίμηνο και έδωσε σήμα για μεγαλύτερο του αναμενομένου μέρισμα προς τους μετόχους, ενώ η Sabadell ανακοίνωσε πρόγραμμα  αγοράς ιδίων μετοχών και ανοδικές προοπτικές για το σύνολο του έτους.

  Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Nokia ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου λειτουργικά κέρδη, ενώ προέβλεψε και υψηλότερες πωλήσεις για το 2023. Η δε STMicroelectronics ξεπέρασε τις προσδοκίες για τις πωλήσεις στο τρίμηνο.

  Η γερμανική εταιρεία λογισμικού SAP ανέφερε ότι σχεδιάζει να αποδεσμεύσει το 2,5% του εργατικού δυναμικού της σε παγκόσμια κλίμακα,  ενώ σχεδάζει να πουλήσει και το μερίδιό της στην Qualtrics. Τέλος, η AB Volvo ανακοίνωσε ελαφρώς χαμηλότερα του αναμενομένου κέρδη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ