Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Ιαν-2023 22:43

  Στάση αναμονής στο πετρέλαιο με το βλέμμα στα αποθέματα

  170299609 12/22
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με οριακές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές τους τα συμβόλαια του πετρελαίου, με φόντο την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ κατά 500.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

  Ειδικότερα, ο συμβόλαιο Απριλίου του Brent ενισχύθηκε κατά μόλις 6 σεντς ή 0,1% και ολοκλήρωσε στα 86,19 δολάρια το βαρέλι.

  Παρομοίως, το αμερικανικό αργό WTI είδε το δικό του συμβόλαιο Μαρτίου να προσθέτει μόλις 2 σεντς παραμένοντας ουσιαστικά αμετάβλητο στα 80,15 δολ. το βαρέλι.

  Τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα, την ώρα μάλιστα που οι αναλυτές περίμεναν έντονη πτώση τους κατά 2,4 εκατ. βαρέλια.

  Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών μετά την έκθεση της IEA τα συμβόλαια κινούνταν ανοδικά, ωστόσο διόρθωσαν απότομα λίγο πριν το κλείσιμο επιστρέφοντας στην περιοχή του αμετάβλητου.

  Κάτι που σύμφωνα με τον Tyler Richey της Sevens Report Research "αντανακλά με μεγαλύτερη ακρίβεια την επιβαρυντική για τις τιμές φύση της έκθεσης, η οποία οφείλεται κυρίως στην επιδείνωση των δεικτών της καταναλωτικής ζήτησης".

  Κατά τα άλλα, ο ΟΠΕΚ+ κατά πάσα πιθανότητα θα παρατείνει την τρέχουσα πολιτική του ομίλου στη συνεδρίαση της 1ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού.

  Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο ο ΟΠΕΚ +  είχε αποφασίσει να μειώσει την παραγωγή του κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, λόγω του αδύναμου οικονομικού outlook.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ