Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Δεκ-2022 16:51

  Μεταβλητότητα στη Wall Street με τη Fed στο επίκεντρο

  Wall Street
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:09

  Ανοδικά κινούνται πλέον οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση πριν τα Χριστούγεννα με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Fed ως προς τα επιτόκια.

  Η συνεδρίαση χαρακτηρίζεται από συνεχείς εναλλαγές προσήμου με τον όγκο συναλλαγών να είναι χαμηλός, όπως άλλωστε παρατηρείται αυτή την περίοδο.

  Όπως αναφέρουν οι αναλυτές οι συνεδριάσεις πριν από τις γιορτές μπορεί να είναι πιο ασταθείς

  Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στάθηκε η δημοσίευση των στοιχείων για τον δείκτη τιμών στον οποίο δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα η ομοσπονδιακή τράπεζα που ενώ έδειξε τάση αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ κατέγραψε μείωση μικρότερη της αναμενόμενης. 

  Ειδικότερα, ο δείκτης προσωπικών δαπανών (Personal Consumption Expenditures - PCE) επιβράδυνε στο 5,5% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο από το 6,1% του Οκτωβρίου, αν και η αγορά περίμενε ελαφρώς μεγαλύτερη μείωση στο 5,3%.

  Σε μηνιαία βάση, ωστόσο, ο δείκτης επιτάχυνε μόλις κατά 0,1% έναντι του 0,4% που είχε προηγηθεί και της πρόβλεψης των αναλυτών για αύξηση με ρυθμό 0,3%.  

  Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,42% ή 138 μονάδες στις 33.166 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,10% στις 10.486 μονάδες. O S&P 500 κερδίζει 0,51% στις 3.841 μονάδες.

  Σε άλλα μάκρο, απογοητευτική ήταν η πορεία των παραγγελιών για διαρκή αγαθά τον Νοέμβριο, οι οποίες σημείωσαν πτώση κατά 2,1% από την αύξηση κατά 0,7% του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία. Σημειώνεται ότι η αγορά περίμενε σημαντικά μικρότερη πτώση κατά 0,6%.

   

  Στατιστικά

  O S&P 500 οδεύει προς την τρίτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών έχοντας χάσει μέχρι σήμερα 0,8%  ενώ ο Νasdaq έχει χάσει μέχρι στιγμής 2,1%. O Dow Jones για αυτή την εβδομάδα κερδίζει 0,3%. 

  Οι φόβοι για ύφεση έχουν αναζωπυρωθεί πρόσφατα, διαψεύδοντας την ελπίδα ορισμένων επενδυτών για ράλι στο τέλος του έτους και οδηγώντας σε μεγάλες απώλειες τον Δεκέμβριο.

  Για τον  Δεκέμβριο ο S&P 500 έχει χάσει πάνω από 6% ενώ οι απώλειες για Dow Jones και Nasdaq έχουν χάσει 4,5% και 8,7% αντίστοιχα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ