Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Δεκ-2022 10:54

  Ανοδικά κινείται το φυσικό αέριο καθώς αυξάνεται η ζήτηση

  ΕΕ φυσικο αεριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου σήμερα, καθώς ένα κύμα ψύχους φέρνει αυξημένη ζήτηση.

  Τα futures του TTF παράδοσης επόμενου μήνα σημειώνουν άνοδο 8,6% σήμερα στις 159 μεγαβατώρες, το υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Οκτωβρίου. Οι θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ευρώπη θα πέσουν πιθανώς αυτόν τον μήνα μετά από έναν σχετικά ήπιο Νοέμβριο και οι συνθήκες θα μπορούσαν να είναι ψυχρότερες από τον μέσο όρο, σύμφωνα με τις Maxar Technologies Inc. και Marex.

  Ένας βαρύς χειμώνας θα μπορούσε να αφήσει την ήπειρο πιο εκτεθειμένη σε τυχόν περαιτέρω περιορισμούς στον εφοδιασμό, αφού η Ρωσία διέκοψε το μεγαλύτερο μέρος της ροής αερίου μέσω αγωγών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

  Το υγροποιημένο φυσικό αέριο βοήθησε στην αναπλήρωση των ελλιπών προμηθειών και στην πλήρωση των δεξαμενών, αλλά τα αποθέματα αρχίζουν να μειώνονται. Οι τιμές του φυσικού αερίου είναι τέσσερις φορές υψηλότερες από τις κανονικές για αυτή την εποχή του έτους, τροφοδοτώντας τον πληθωρισμό και πλήττοντας τις οικονομίες. 

  Η Ευρώπη προσπαθεί να επιταχύνει την κατασκευή υποδομών για να υποδεχθεί περισσότερο LNG, με τη Γερμανία να αναμένεται να έχει έτοιμους τους πρώτους τερματικούς σταθμούς εισαγωγής της αυτόν τον μήνα. Αλλά αν ένα ψυχρό κύμα πλήξει και την Ασία, η ζήτηση στην περιοχή θα μπορούσε να εκτοξευθεί και να εντείνει τον ανταγωνισμό για τα φορτία LNG, οδηγώντας ενδεχομένως τις τιμές σε άνοδο.

  Προς το παρόν, η "όρεξη" της Κίνας για υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι περιορισμένη καθώς οι αυξημένες διεθνείς τιμές καθιστούν τα φορτία λιγότερο ελκυστικά. Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου έχουν μειωθεί κατά 22% μέχρι τον Οκτώβριο. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ