Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Οκτ-2022 13:54

  Ελαφρύ προβάδισμα αγοραστών στο Χρηματιστήριο

  5534804
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ήπια ανοδικά κινείται το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο καταφέρνει μεν να απορροφήσει τις επιλεκτικές πιέσεις που υπάρχουν σε δεικτοβαρείς τίτλους, αλλά χωρίς να μπορεί να κινηθεί με αποφασιστικότητα σε υψηλότερα επίπεδα.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,34% στις 819,48 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,43% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.974,02 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,21% στις 541,77 μονάδες.

  Με την Εθνική να κονταροχτυπιέται με την Coca Cola στο ταμπλό, το ΧΑ προσπαθεί να επανέλθει στη ζώνη των 820 μονάδων, χωρίς όμως να μπορεί να απαλλαγεί από τα βαρίδια που το συγκρατούν πλησίον των ζωνών στήριξης. Βέβαια, η πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα έχει ευνοήσει κάποιες στρατηγικές κινήσεις ώστε οι στηρίξεις στην αγορά να έρθουν χωρίς την ανάλωση πολλών κεφαλαίων.

  Εντούτοις, αυτός ο χαμηλός τζίρος, ο οποίος σημειωτέων εστιάζει σε πέντε τίτλους,  αποτυπώνει και την αναμονή που κυριαρχεί στην αγορά ενόψει των στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας. Μια αναμονή που περισσότερο παραπέμπει στην αφομοίωση των επιπέδων, καθώς το ανοδικό ξέσπασμα στην αρχή της εβδομάδας δημιούργησε κάποια βραχυπρόθεσμα κέρδη που σε περιόδους αβεβαιότητας η ελκυστικότητά τους γιγαντώνεται.

  Τώρα η επόμενη μέρα του ΧΑ δείχνει να είναι απόλυτα εξαρτώμενη από τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, όπως άλλωστε συμβαίνει και τις τελευταίες εβδομάδες. Το πόσο θα μπορεί ο γενικός δείκτης να δοκιμαστεί στην κρίσιμη αντίσταση των 840 μονάδων ή να παλεύει και πάλι με τις 800 μονάδες θα το μάθουμε σύντομα, αν και υπάρχει μια νότα αισιοδοξίας στην αγορά εξαιτίας κυρίως των εταιρικών αποτελεσμάτων που αναμένονται το επόμενο διάστημα. Σημειώνεται επίσης πως η Fitch θα ανακοινώσει το βράδυ την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, με αρκετά χαρτοφυλάκια να αναμένουν τις λεπτομέρειες της έκθεσής της.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική σημειώνει κέρδη 2,39%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα και Σαράντη να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Jumbo, Eurobank, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΤΕ.

  Στον αντίποδα, Coca Cola και Motor Oil σημειώνουν απώλειες 1,14% και 1,25% αντίστοιχα, με τις ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Μυτιληναίο, Quest και Aegean να ακολουθούν με ήπιες απώλειες. Χωρίς μεταβολή είναι οι Τιτάν, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο και ΕΛΧΑ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ