Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Οκτ-2022 21:50

  Σε υψηλό τριών εβδομάδων ο χρυσός μετά την αποκλιμάκωση στις αποδόσεις ομολόγων

  Σε υψηλό τριών εβδομάδων ο χρυσός μετά την αποκλιμάκωση στις αποδόσεις ομολόγων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο άνω του 1% σε υψηλό τριών εβδομάδων την Τρίτη, καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου και των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να υιοθετήσει μια λιγότερο επιθετική προσέγγιση για τις αυξήσεις των επιτοκίων.

  Τα futures του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισαν 1,7%, για να διαμορφωθούν στα 1.730,50 δολάρια ανά ουγγιά στο Comex, το υψηλότερο κλείσιμο από τις 12 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 2,5%, στα 21,099 δολάρια ανά ουγγιά μετά από κέρδη 8% τη Δευτέρα, η μεγαλύτερη άνοδος τιμών από τον Φεβρουάριο του 2021. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργύρου διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουνίου.

  Οι απόδοση του αμερικανικού 10ετούς μειώθηκε, ενώ το δολάριο επέκτεινε την πτώση του, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για κατόχους άλλων νομισμάτων. "Η αγορά νιώθει ότι η Fed πρόκειται να υποχωρήσει λίγο εδώ και γι' αυτό βλέπετε αυτή την άνοδο σε χρυσό και ασήμι", δήλωσε ο Bob Haberkorn, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην RJO Futures.

  Όσον αφορά το μέλλον, τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας που θα εκδοθούν την Παρασκευή θα μπορούσαν να προσφέρουν μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τη σύσφιξη της πολιτικής της Fed. 

  Ο χρυσός κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδο από τον Μάρτιο τη Δευτέρα. Ωστόσο, τα αυξανόμενα επιτόκια στις ΗΠΑ αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού. "Ο χρυσός δεν έχει βγει ακόμα από τη δύσκολη θέση, αλλά τουλάχιστον έχουμε δει μια πολύ δυνατή απόπειρα ανάκαμψης. Η πρώτη κίνηση οφείλεται στο short covering", δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank.

  Οι τράπεζες που προμηθεύουν χρυσό έχουν περικόψει τις αποστολές στην Ινδία για να επικεντρωθούν στην Κίνα, την Τουρκία και άλλες αγορές όπου προσφέρονται καλύτερα ασφάλιστρα, είπαν στο Reuters τρεις τραπεζικοί αξιωματούχοι και δύο χειριστές θυρίδων.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα το παλλάδιο Δεκεμβρίου κατέγραψε κέρδη 4,4%, στα 2.330,20 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Ιανουαρίου κέρδισε 3,7%, στα 933,70 δολάρια ανά ουγγιά. Ο χαλκός Δεκεμβρίου κέρδισε σχεδόν 2,4%, στα 3,49 δολάρια ανά λίβρα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ