Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Σεπ-2022 14:30

  Μεταξύ 500.000 και 1 εκατ. βαρελιών ημερησίως οι εκτιμήσεις για την επικείμενη περικοπή παραγωγής του OPEC+

  154179151_m
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι παραγωγοί πετρελαίου του OPEC+ που εξετάζουν το ενδεχόμενο μείωσης του στόχου παραγωγής τους στη συνάντηση στις 5 Οκτωβρίου, επικεντρώνονται σε μείωση μεταξύ 500.000 και 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα (bpd) για να στηρίξουν την αγορά, κατά τα όσα ανέφεραν πηγές του OPEC+ στο Reuters.

  Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια πηγή εξοικειωμένη με τη Ρωσία είπε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να προτείνει περικοπή έως και 1 εκατομμυρίου βαρελιών ημερησίως, ενώ μια πηγή του OPEC ανέφερε ότι ο πιθανός αριθμός πλησιάζει τα 500.000 bpd. Οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν ενόψει της συνάντησης. "Ίσως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ή τη Δευτέρα θα είναι πιο ξεκάθαρο. Συνήθως, οι διαβουλεύσεις ολοκληρώνονται λίγο πριν από την ημερομηνία συνάντησης", δήλωσε πηγή του OPEC+.

  Ο OPEC+ συμφώνησε να μειώσει τον στόχο παραγωγής του κατά 100.000 bpd στη σύνοδο του Σεπτεμβρίου, κίνηση που θα σηματοδοτήσει την πρώτη μείωση από το 2020. Η συνάντηση της επόμενης εβδομάδας πραγματοποιείται σε ένα πλαίσιο υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου από τα πολυετή υψηλά που κατεγράφησαν τον Μάρτιο και έντονης αστάθειας της αγοράς.

  Το αργό πετρέλαιο Brent έφτασε στο χαμηλό 9 μηνών στα 83,65 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα. 

  Οι αναλυτές αναμένουν ότι τα μέλη του OPEC+ θα συμφωνήσουν να αναλάβουν περαιτέρω δράση για να στηρίξουν την αγορά.

  "Οι πιθανότητες είναι ότι ο OPEC+ θα μειώσει την παραγωγή του", δήλωσε ο Stephen Brennock της PVM. "Επιπλέον, το πετρέλαιο που κινείται γύρω στα 90 δολάρια είναι αδιαπραγμάτευτο για την ηγεσία του OPEC+, επομένως θα ενεργήσουν για να διαφυλάξουν αυτό το κατώτατο όριο τιμών".

  Ο κορυφαίος παραγωγός του OPEC, η Σαουδική Αραβία, επισήμανε τον Αύγουστο την πιθανότητα περικοπών της παραγωγής για την αντιμετώπιση της αστάθειας της αγοράς.

  Διαβάστε ακόμα: 

  * UBS: Χρειάζεται μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον OPEC+ για να τονωθούν οι τιμές

  * Συνομιλία Πούτιν με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας για την τήρηση της συμφωνίας του OPEC+

  * Σαουδική Αραβία: Ξεπέρασε τη Ρωσία ως ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου στην Ινδία

  * OPEC: Αμετάβλητες οι εκτιμήσεις για την πετρελαϊκή ζήτηση το 2022 και 2023

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ