Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Σεπ-2022 10:25

  Goldman Sachs: Ψαλιδίζει την πρόβλεψη για το Χρηματιστήριο Αθηνών - "Ταβάνι" οι 900 μονάδες

  Goldman Sachs: Πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το τέλος της bear market - 'Παγίδα' το πρόσφατο ριμπάουντ των μετοχών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υποβαθμίζει τους στόχους για όλες τις Αναδυόμενες Αγορές η Goldman Sachs, συμπεριλαμβανομένου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, λόγω των υψηλότερων πραγματικών επιτοκίων και των χαμηλότερων εκτιμώμενων δεικτών P/E.

  Σε ότι αφορά τον Γενικό Δείκτη, ο στόχος της αμερικάνικης τράπεζας σε διάστημα 12μηνου είναι πλέον οι 900 μονάδες, δηλαδή μία άνοδος της τάξης του 9% από τα τρέχοντα επίπεδα. Σε έκθεσή της νωρίτερα αυτό το έτος και εντός του α’ τρίμηνου, όταν ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 890 μονάδες, η Goldman είχε θέσει τον στόχο 12μηνου στις 1.175 μονάδες, προβλέποντας πως το Χ.Α θα σημειώσει το δεύτερο μεγαλύτερο ράλι στην περιοχή, άνω του 30%.

  Όπως είχε σημειώσει,  μερικές Αναδυόμενες Αγορές έχουν σημαντικά περιθώρια ανάκαμψης, κυρίως οι αγορές που σχετίζονται με τον τουρισμό και τα ταξίδια, όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος και περιοχή της Ασίας, όπου οι προβλέψεις για τα EPS υποδηλώνουν ανάπτυξη 15% και άνω, αλλά οι περισσότερες αγορές της περιοχής είναι πιθανό να δουν 10% ή χαμηλότερη ανάπτυξη EPS φέτος – όπως και οι αναδυόμενες αγορές. Επίσης, είχε τονίσει,  κάποιες αγορές προσφέρουν καλύτερο προφίλ κινδύνου/ανταμοιβής από τον S&P 500, όπως η Ελλάδα, η Πολωνία, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία.

  Πλέον η Goldman Sachs τηρεί επιφυλακτική στάση όπως τονίζει για τις Αναδυόμενες Αγορές της Ευρώπης, λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων και του κινδύνου ύφεσης. Παράλληλα, συστήνει στους επενδυτές underweight στάση στο σύνολο των Αναδυόμενων Αγορών έναντι των αγορών των ΗΠΑ στο βραχυπρόθεσμο διάστημα, καθώς οι αποτιμήσεις αναμένεται να δεχτούν ισχυρή πίεση.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ