Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Σεπ-2022 17:55

  H Ρωσία θα προτείνει στον ΟΠΕΚ+ μείωση παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως

  Συμφωνία OPEC+ για αύξηση της παραγωγής κατά 648.000 βαρέλια Ιούλιο και Αύγουστο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ρωσία ενδέχεται να προτείνει στον ΟΠΕΚ+ την μείωση της παραγωγής πετρελαίου περίπου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως στην επόμενη συνάντησή του τον Οκτώβριο, ανέφερε σήμερα πηγή που γνωρίζει την ρωσική άποψη επί του θέματος.

  Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των μηνών έντονης αστάθειας της αγοράς που ώθησαν έναν άλλο κορυφαίο παραγωγό του ΟΠΕΚ+, τη Σαουδική Αραβία, να πει ότι ο όμιλος θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή.

  Ο ΟΠΕΚ+ έχει αρνηθεί να αυξήσει την παραγωγή σε χαμηλότερες τιμές πετρελαίου παρά την πίεση από μεγάλους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, να βοηθήσουν την παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, οι τιμές μειώθηκαν απότομα αυτόν τον μήνα λόγω των φόβων για την παγκόσμια οικονομία και του ράλι του δολαρίου μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

  Η Ρωσία αντιμετωπίζει προκλήσεις όσον αφορά τη διατήρηση της παραγωγής πετρελαίου λόγω των κυρώσεων της Δύσης στον ενεργειακό και χρηματοπιστωτικό τομέα της μετά την εισβολή της στην Ουκρανία νωρίτερα αυτό το έτος.

  Η Σαουδική Αραβία δεν έχει καταδικάσει τις ενέργειες της Μόσχας εν μέσω δύσκολων σχέσεων με την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ