Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Σεπ-2022 09:47

  Επιχείρηση ανάκαμψης στις αγορές της Ασίας

  Επιχείρηση ανάκαμψης στις αγορές της Ασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να βάλουν φρένο στην καθοδική πορεία του τελευταίου διαστήματος επιχειρούν οι δείκτες των βασικών αγορών της Ασίας, με την ηπειρωτική Κίνα να βγάζει την καλύτερη αντίδραση.

  Ειδικότερα, στην Ιαπωνία ο Nikkei κινείται στις 26.571 μονάδες με άνοδο 0,5%, όπως και ο ευρύτερος Topix που ενισχύεται κατά 0,45% και βρίσκεται στις 1.871 μονάδες.

  Όπως προαναφέρθηκε οι αποδόσεις της ημέρας είναι στην ηπειρωτική Κίνα, όπου ο Shanghai Composite σημειώνει κέρδη 1,1% στις 3.084 μονάδες και ο Shenzhen Component ενισχύεται κατά 1,5% με κίνηση στις 11.134 μονάδες.

  Αντίθετα, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ δεν μπορεί να ακολουθήσει το κλίμα της ημέρας και υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,1% στις 17.834 μονάδες.

  Στους υπόλοιπους δείκτες, ο Kospi στην Νότια Κορέα βρίσκεται πέριξ του αμετάβλητου στις 2.220 μονάδες, ο STI στη Σιγκαπούρη χάνει 0,45% κινούμενος στις 3.167 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύεται κατά 0,4% στις 6.496 μονάδες.

  Η Κίνα είναι πιθανό να χαλαρώσει την πολιτική του μηδενικού Covid το 2023 παρέχοντας στήριξη στην οικονομική δραστηριότητα να ανακάμψει, κάτι που προμηνύεται ως θετικό για τα χρηματιστήρια, σύμφωνα με την Jun Bei Liu, διαχειριστή χαρτοφυλακίου στην Tribeca Investment Partners.

  Παράλληλα, οι αρχές έχουν παράσχει "τόση τόνωση" που θα βοηθήσει την εγχώρια οικονομία, προσθέτει η ίδια.

  Την ίδια ώρα βέβαια, οι κίνδυνοι ύφεσης παραμένουν εξαιρετικά αυξημένοι για τις ανεπτυγμένες αγορές στη Δύση και οι παγιωμένες πληθωριστικές πιέσεις αναμένεται να πλήξουν την κατανάλωση.

  Έτσι, όπως προσθέτει η Jun Bei Liu, "σε ένα τέτοιου είδους περιβάλλον, με τα εταιρικά κέρδη να υποχωρούν - είναι πολύ δύσκολο να δούμε τις αγορές μετοχών να κινούνται σημαντικά καλύτερα".

  Όπως έγινε γνωστό επίσης, η Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη του 2022 στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού στο 3,2% από το 5% του Απριλίου.

  "Η επιβράδυνση της ανάπτυξης οφείλεται κυρίως στην Κίνα", επισήμανε η Τράπεζα, προσθέτοντας ότι μείωσε τις εκτιμήσεις της για την οικονομία της χώρας το 2022 στο 2,8% από το 5% προηγουμένως. Ωστόσο, η Παγκόσμια Τράπεζα αναμένει ότι η Κίνα θα αναπτυχθεί κατά 4,5% το 2023.

  Σύμφωνα με την έκθεση, ο μέσος μετρικός πληθωρισμός φαίνεται ότι θα ξεπεράσει το 5% φέτος, σημαντικά αναθεωρημένος από το 3% που έβλεπε τον Απρίλιο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ