Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Σεπ-2022 23:25

  Η BP σταματά την παραγωγή πετρελαίου σε δύο πλατφόρμες ελέω τυφώνα Ίαν

  Η BP σταματά την παραγωγή πετρελαίου σε δύο πλατφόρμες ελέω τυφώνα Ίαν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η BP ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διακόπτει την παραγωγή στις πλατφόρμες πετρελαίου Na Kika και Thunder Horse στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ, μετά τις προβλέψεις που δείχνουν ότι ο τυφώνας Ian θα ενισχυθεί τις επόμενες ημέρες στον βορειοανατολικό Κόλπο.

  Ο τυφώνας Ίαν τη Δευτέρα βρισκόταν στην Καραϊβική και προβλέπεται να κινηθεί πάνω από το δυτικό άκρο της Κούβας κατά τη διάρκεια της νύχτας και να εισέλθει στον Κόλπο του Μεξικού. Οι άνεμοι με ταχύτητα 135 χιλιομέτρων την ώρα αναμένεται να ενταθούν ταχέως και η καταιγίδα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μεγάλο τυφώνα καθώς διασχίζει τα ζεστά νερά του Κόλπου.

  Η BP είπε ότι έχει εκκενώσει όλο το προσωπικό από το Na Kika παραγωγής 130.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα (bpd), καθώς και το απαραίτητο προσωπικό από την πλατφόρμα Thunder Horse των 250.000 bpd.

  Οι πλατφόρμες έχουν ικανότητα να παράγουν 550 εκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (mmcf/d) και 200 ​​mmcf/d φυσικού αερίου, αντίστοιχα.

  "Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις καιρικές συνθήκες για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα", ανέφερε η BP σε δήλωση.

  Η Chevron άρχισε να μεταφέρει όλο το προσωπικό από τις πλατφόρμες Petronius και Blind Faith και κλείνει τις εγκαταστάσεις, ανέφερε η εταιρεία σε σημείωμα, με την παραγωγή σε άλλα περιουσιακά στοιχεία της Chevron στον Κόλπο του Μεξικού να παραμένει σε κανονικά επίπεδα.

  Η Shell δήλωσε τη Δευτέρα ότι παρακολουθεί στενά τον τυφώνα Ίαν, χωρίς να αναφέρει επιπτώσεις στις επιχειρήσεις της στον Κόλπο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ