Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Σεπ-2022 20:53

  Ομόλογα, δολάριο και επιτόκια έστειλαν τον χρυσό σε χαμηλό σχεδόν 2,5 ετών

  Ομόλογα, δολάριο και επιτόκια έστειλαν τον χρυσό σε χαμηλό σχεδόν 2,5 ετών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κοντά σε χαμηλό 2,5 ετών κινήθηκαν τη Δευτέρα οι τιμές των futures του χρυσού, δεχόμενα πίεση από τις υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, αλλά και την ενδυνάμωση του δολαρίου, ενώ η ανασφάλεια από την αύξηση επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, έκανε το χρυσό λιγότερο ελκυστικό.

  Τα futures του χρυσού απώλεσαν 1,3% στα 1.634 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

  "Ο χρυσός δεν είναι το μόνο παιχνίδι όσο αφορά την ασφάλεια. Τα χρήματα πηγαίνουν επίσης στα ομόλογα των ΗΠΑ", δήλωσε ο Μπομπ Χάμπερκορν, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην RJO Futures. Οι προοπτικές για τον χρυσό εξαρτώνται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, είπε ο Χάμπερκορν, προσθέτοντας ότι "είναι μια καταιγίδα που πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτή τη στιγμή εάν είστε επενδυτής χρυσού".

  Τα υψηλότερα επιτόκια των ΗΠΑ αμβλύνουν την ελκυστικότητα του χρυσού, ενώ ενισχύουν τις αποδόσεις του δολαρίου και των ομολόγων.

  Ο χρυσός έχει χάσει περισσότερα από 400 δολάρια, ή πάνω από 20%, από τότε που κλιμακώθηκε πάνω από το βασικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά τον Μάρτιο, καθώς οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες αύξησαν τα επιτόκια.

  Ενώ η προοπτική περισσότερων αυξήσεων των επιτοκίων μειώνει το αίσθημα προς τον χρυσό στο παρόν, ορισμένοι αναλυτές λένε ότι ο χρυσός εξακολουθεί να υποστηρίζεται από τους κινδύνους ύφεσης και τις γεωπολιτικές εντάσεις. "Έχουμε ισχύ του δολαρίου και μια αύξηση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, κάτι που συνήθως θα πίεζε τον χρυσό χαμηλότερα. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, ο χρυσός δεν τα πηγαίνει πολύ άσχημα στο σχέδιο των πραγμάτων", δήλωσε ο Ross Norman, ανεξάρτητος αναλυτής.

  Οι καθαρές εισαγωγές χρυσού της Κίνας μέσω του Χονγκ Κονγκ εκτινάχθηκαν σχεδόν κατά 40% σε υψηλό τεσσάρων ετών τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα.

  Κατά τα άλλα, το ασήμι υποχώρησε 2% στα 18,45 δολάρια ανά ουγγιά.

  Η πλατίνα υποχώρησε 0,5% στα 849,86 δολάρια, ενώ το παλλάδιο έχασε 1% στα 2.046,71 δολάρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ