Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Σεπ-2022 09:41

  Πετρέλαιο: Ολοταχώς προς τέταρτη εβδομάδα πτώσης οι τιμές

  πετρελαιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το πετρέλαιο οδηγείται προς πτώση για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, μετά από μία σειρά αύξησης των επιτοκίων σε όλο τον κόσμο, που επισκίασαν τις προοπτικές για τη ζήτηση ενέργειας.

  Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το west texas intermediate κινήθηκαν προς τα 83 δολάρια το βαρέλι, με τις τιμές να σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη του 2% για την εβδομάδα.

  Η Federal Reserve έδωσε το πιο ξεκάθαρο σήμα μέχρι τώρα ότι είναι πρόθυμη να ανεχθεί μια ύφεση για τις ΗΠΑ προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο του πληθωρισμού, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία και η Νότια Αφρική αύξησαν επίσης τα επιτόκια.

  Το αργό παραμένει σε τροχιά για την πρώτη τριμηνιαία πτώση σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, καθώς οι ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, επιβαρύνουν τις προοπτικές ζήτησης.

  Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά επίσης πιο δύσκολη την πορεία του πετρελαίου, καθώς τα commodities που τιμολογούνται σε δολάρια, καθίστανται πιο ακριβά για επενδυτές.

  Το ρεύμα αύξησης των επιτοκίων είναι απίθανο να σηματοδοτήσει το τέλος μιας εκστρατείας για τον περιορισμό του πληθωρισμού, παρά το ότι οι κεντρικές τράπεζες διατρέχουν τον κίνδυνο να οδηγήσουν τις οικονομίες τους σε ύφεση.

  Αυτό σηματοδοτεί μια δραματική αλλαγή σε σχέση με πριν από ένα έτος, όταν οι αξιωματούχοι προέβλεπαν δημοσίως ότι η αύξηση των τιμών λόγω της πανδημίας, σύντομα θα εξασθενίσει.

  Ο υπουργός Πετρελαίου της Νιγηρίας τόνισε ότι ο OPEC ίσως υποχρεωθεί να προχωρήσει σε περισσότερες περικοπές στην παραγωγή, εάν οι τιμές μειωθούν περαιτέρω από τα τρέχοντα επίπεδα.

  Το καρτέλ και οι σύμμαχοί του νωρίτερα αυτόν τον μήνα, συμφώνησαν στην πρώτη μείωση της προσφοράς σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

  "Πρόκειται να είναι ένα πολύ, πολύ ασταθές τελευταίο τρίμηνο. απλώς υπάρχουν πάρα πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες που οδηγούν τις τιμές αυτή τη στιγμή", αναφέρουν αναλυτές.

  Το WTI παράδοσης Νοεμβρίου υποχωρεί 0,5% στα 83,04 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent παράδοσης Νοεμβρίου μειώθηκε 0,4% στα 90,06 δολάρια το βαρέλι.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ