Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Σεπ-2022 13:05

  Carl Icahn: Τα χειρότερα έρχονται στις αγορές

  Carl Icahn: Τα χειρότερα έρχονται στις αγορές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο μεγαλοεπενδυτής της Wall Street, Carl Icahn, προειδοποιεί τους επενδυτές ότι "τα χειρότερα έρχονται".

  Μιλώντας στο market watch, ο 86χρονος Icahn μίλησε γι αυτή τη ζοφερή πρόβλεψη για την οικονομία, αλλά μίλησε επίσης για τομείς ευκαιριών για τους επενδυτές.

  Δεν είναι δύσκολο να δει κανείς γιατί ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής έδωσε μια τόσο απαισιόδοξη εκτίμηση.

  Το χρηματιστήριο βίωσε το χειρότερο εξάμηνο από το 1970. Αλλά ο Icahn, του οποίου η καριέρα στα χρηματοοικονομικά χρονολογείται από το 1961 και ο οποίος έχει αφήσει το στίγμα του ως ακτιβιστής μέτοχος, είχε ένα ισχυρό 2022: η καθαρή αξία του ενεργητικού της Icahn Enterprises αυξήθηκε κατά 30% στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

  Ο Icahn δήλωσε πως οι στρατηγικές αντιστάθμισης κινδύνου ήταν το κλειδί για την επιτυχία του. και τόνισε ότι οι επενδυτές μπορούν ακόμη να βρουν μετοχές να αγοράσουν.

  "Νομίζω ότι πολλά πράγματα είναι φθηνά και θα γίνουν φθηνότερα", τόνισε, αναφερόμενος αργότερα στις εταιρείες στον τομέα της διύλισης πετρελαίου και λιπασμάτων- και συγκεκριμένα στην CVR Energy.

  Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Icahn τόνισε πως ο πληθωρισμός διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ύφεση της αγοράς.

  "Ο πληθωρισμός είναι τρομερό πράγμα. Δεν μπορείς να το θεραπεύσεις", τόνισε προσθέτοντας ότι αυτό οδήγησε στην πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

  Ο Icahn απέδωσε στις ομοσπονδιακές δαπάνες τα τωρινά δημοσιονομικά δεινά της χώρας. "Τυπώσαμε πάρα πολλά χρήματα και πιστεύαμε ότι το πάρτι δεν θα τελείωνε ποτέ. Και το πάρτι τελείωσε", πρόσθεσε.

  Δήλωσε δε ότι υποστήριξε την κίνηση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια την Τετάρτη για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός, αλλά πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να ήταν πιο επιθετική, με μια αύξηση κατά 100 μονάδες βάσης.

  Επισήμανε ακόμη τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, τονίζοντας πως πρέπει να βελτιωθεί. "Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τις διοικήσεις", δήλωσε χαρακτηριστικά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ