Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Σεπ-2022 13:34

  Απουσιάζουν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

  Απουσιάζουν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Κάτω από τα επίπεδα των 830 μονάδων βρίσκεται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο διευρύνει τις απώλειες του, κυρίως λόγω της μεγάλης απουσίας των αγοραστών, όπως φαίνεται και στο ύψος του τζίρου.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,97% στις 828,02 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,96% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.993,35 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,86% στις 553,18 μονάδες.

  Με τον τζίρο να χρειάζεται σχεδόν 3 ώρες να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ, οι προσδοκίες για το πόσο οι συναλλαγές κινούνται σε ρυθμούς κανονικών συνθηκών είναι χαμηλές, δεδομένης και της αργίας στο Σίτι. Έτσι τα συμπεράσματα για τα νέα δεδομένα μετά τη σημερινή συνεδρίαση μόνο ασφαλή δεν μπορεί να είναι, καθώς η αγορά κινείται περισσότερο σε διαδικαστικούς ρυθμούς.

  Επίσης, στην ατζέντα αυτής της εβδομάδας δεσπόζει η συνεδρίαση της Fed και η απόφαση για τα επιτόκια το βράδυ της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου. Με βάση τα όσα έδειξε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ την εβδομάδα που πέρασε η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού είναι μια διαδικασία που θα απαιτήσει χρόνο.

  Παρόλα αυτά, σε κάθε περίπτωση μιας διάσπασης των 830 μονάδων θα μπορούσε να δοκιμάσει και πάλι στις 818 ή τις 800 μονάδες. Στον αντίποδα, οι 847 μονάδες είναι το επίπεδο με πολύ σημαντική κοντινή αντίσταση, η διάσπαση του οποίου θα μπορούσαμε να οδηγήσει στις 880 ή ακόμα και τις πολύ σημαντικές 900 μονάδες.

  Στον FTSE 25, ο ταλαντωτής περιμένει απλά μία θετική συνεδρίαση για να δώσει με την σειρά του έναυσμα για τους αγοραστές. Οι 2.000 μονάδες είναι κοντινή στήριξη που διάσπαση θα μας δώσει τις 1.964 μονάδες. Ο τραπεζικός σαφώς πολύ δυνατός ειδικά όσο συντηρεί τις 540 μονάδες, με τις 573 μονάδες να είναι το επίπεδο make or break.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, οι Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν απώλειες άνω του 2%, ενώ άνω του -1% κινούνται οι Motor Oil, Jumbo, Coca Cola, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ και Σαράντης.

  Ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, ΟΤΕ, Eurobank, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, ΕΛΧΑ και ΟΛΠ. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, Τιτάν, Quest και ΔΕΗ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ