Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Σεπ-2022 16:58

  Πού μπορεί να πουλήσει η Ρωσία το μισό πετρέλαιό της μετά το εμπάργκο της ΕΕ

  Ευρωπαϊκές διεργασίες για να πειστεί η Γερμανία στο εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ρωσία θα μπορούσε να βρει νέες αγορές για το ήμισυ περίπου των εξαγωγών πετρελαίου της μετά το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την εταιρεία ενεργειακών δεδομένων Kpler. 

  Η Ινδονησία, το Πακιστάν, η Βραζιλία, η Νότια Αφρική, η Σρι Λάνκα και ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής θα μπορούσαν όλες μαζί να αγοράσουν έως και 1 εκατ. βαρέλια αργού ημερησίως από τη Ρωσία τον ερχόμενο χειμώνα, ανέφερε η Kpler σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

  Η πετρελαϊκή βιομηχανία της Ρωσίας, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της παγκόσμιας παραγωγής και αποτελεί βασική πηγή εσόδων για το Κρεμλίνο, βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές κυρώσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Τα μέλη της ΕΕ εξακολουθούν να αγοράζουν μέρος του ρωσικού πετρελαίου, αλλά τον Δεκέμβριο θα απαγορευτούν οι περισσότερες εισαγωγές πετρελαίου Urals, ενώ θα ακολουθήσει απαγόρευση των πετρελαιοειδών τον Φεβρουάριο.

  Αυτό θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας κατά σχεδόν 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την εισβολή, εκτός αν οι ροές κατανεμηθούν αλλού, εκτιμά ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

  Οι ρωσικές εταιρείες έχουν ήδη ανακατευθύνει τα φορτία τους προς την Ασία, κυρίως προς την Ινδία και την Κίνα, καθώς ορισμένοι ευρωπαίοι αγοραστές αποφεύγουν οικειοθελώς το πετρέλαιό τους. Αυτό είχε κόστος, με το Urals να πωλείται σε μεγάλες εκπτώσεις σε σχέση με τις διεθνείς τιμές πετρελαίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ