Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Σεπ-2022 22:05

  Κέρδη για το αργό μετά τις φήμες για αναπλήρωση των αποθεμάτων των ΗΠΑ με εντολή Μπάιντεν

  Εβδομάδα ανόδου για το πετρέλαιο με τον OPEC να παρεμένει 'σφιχτός'
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Τετάρτη, ενισχυμένα εν μέρει από ένα ρεπορτάζ του Bloomberg την Τρίτη που ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο αναπλήρωσης του Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου της χώρας όταν οι τιμές του αργού πέσουν κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι. 

  "Ενώ τα ράλι είναι πιθανό να περιορίζονται από τις ανησυχίες για τη ζήτηση και την πολιτική μηδενισμού της Κίνας για τον COVID-19, έχουμε τώρα αυτό που στην πραγματικότητα είναι ένας Μπάιντεν που μπαίνει στην αγορά πετρελαίου", δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της CMC Markets UK. 

  Στο ταμπλό, το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε κέρδη 1,3% στα 88,48 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Τα futures του παγκόσμιου ορόσημου brent κέρδισαν περί το 1% στα 94,10 δολάρια το βαρέλι.

  Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ) αναμένει ότι η εντεινόμενη οικονομική επιβράδυνση και η παραπαίουσα κινεζική οικονομία θα αναγκάσουν την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να μεωθεί ραγδαία το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

  Ωστόσο, ο ΔΟΕ είπε επίσης ότι αναμένει ευρεία μετάβαση από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο για λόγους θέρμανσης, λέγοντας ότι θα είναι κατά μέσο όρο 700.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 - διπλάσιο από το επίπεδο πριν από ένα χρόνο. Αυτό, μαζί με τις γενικές προσδοκίες για αδύναμη αύξηση της προσφοράς, βοήθησε στην τόνωση της αγοράς.

  Τα παγκόσμια παρατηρούμενα αποθέματα μειώθηκαν κατά 25,6 εκατομμύρια βαρέλια τον Ιούλιο, ανέφερε η IEA.

  Τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, για άλλη μια φορά ενισχυμένα από τις συνεχιζόμενες εκδόσεις από το Strategic Petroleum Reserve (SPR), έδειξαν τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία. Τα εμπορικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια καθώς 8,4 εκατομμύρια βαρέλια απελευθερώθηκαν από το SPR, μέρος ενός προγράμματος που είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ